Maatregelen in Noord-Brabant tegen het coronavirus: hoe gaat Den Ekkerman daar mee om?

Sinds de eerste coronabesmetting eind februari is het aantal besmettingen toegenomen. Reden ook voor de overheid om maatregelen te treffen. Zo worden we allemaal verzocht de hygiëne maatregelen op te volgen en geen handen meer te schudden. Laat staan de ‘Hollandse’ drie zoenen op de wang. En voor de Brabanders gaat het nog even verder, zij moeten bij milde klachten thuisblijven en thuiswerken waar mogelijk. En dus is het stil in het normaal o zo gezellige Brabant. Ook bij de zwembaden? Wij vroegen Minette Lommers, manager van Den Ekkerman Veldhoven, hoe zij hier mee omgaan.

Alles gaat door

Vooralsnog gaat alles gewoon door in Den Ekkerman, maar Minette merkt wel degelijk dat het coronavirus van invloed is. “Gelukkig hebben we nog maar 3 medewerkers verkouden thuis zitten en kunnen wij ons programma gewoon blijven draaien. We merken wel dat er meer kinderen ziek zijn of preventief thuisblijven en dat er minder bezoekers zijn. Toch lijkt het gelukkig tot nu toe nog wel mee te vallen.” Vooralsnog hanteert Den Ekkerman de voorwaarden zoals regulier bij ziekten. “Mis je bijvoorbeeld een zwemles, dan krijg je een halve zwemles van ons. Natuurlijk moeten we als dit langer duurt, gaan nadenken over andere vergoedingen. Zover is het nu nog niet.”


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de luchtbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Meer weten over wat je als zwembad kan doen voor bezoekers en medewerkers: Update coronavirus in Nederland: wat betekent dit voor de zwembranche?

Meer vragen

Nu de maatregelen zijn aangescherpt zijn er wel meer telefoontjes van bezoekers en ouders. “Zeker na het advies van de minister van afgelopen maandag, merken wij dat er meer vragen zijn. Ook omdat mensen in Brabant om zich heen zien dat er maatregelen worden getroffen. Zo hebben verschillende sportverenigingen besloten even niks te doen. Logisch dat ouders dan vragen wat wij doen.” Uiteraard volgt ook Den Ekkerman steeds weer de adviezen van de RIVM. “Wij gaan er dus ook vanuit dat kinderen en ouders die verkoudheidsklachten hebben, thuisblijven en niet naar ons zwembad komen. Uiteraard kunnen wij dit niet checken, maar dat gaat op goed vertrouwen.”

Geen paniek

Met een kuchje kun je je tegenwoordig dus niet meer als Brabander in het openbaar vertonen. Minette benadrukt alleen wel dat na carnaval altijd al veel Brabanders verkouden of ziek zijn. “Het behoeft geen nadere toelichting dat de kans op griep en verkoudheid in Brabant toeneemt met carnaval. Alleen normaal gesproken blijf je met een verkoudheid niet thuis en nu dus wel.” Maar gelukkig merkt Minette dat de Brabanders daar niet zoveel moeite mee hebben. “We zijn gelukkig een nuchter volk dat niet zo gauw in paniek raakt en nu zijn verantwoordelijkheid neemt. Als we door voorzichtig te zijn de verspreiding kunnen inperken in de rest van Nederland, doen we dat natuurlijk graag.”

Klantvriendelijk en klantgericht

Hoewel openbare gelegenheden zoals zwembaden nog niet hoeven te sluiten, realiseert Minette zich wel degelijk dat dit zou kunnen gaan gebeuren. “Wij lopen niet op de zaken vooruit, maar steken ook onze kop niet in het zand. Niemand kan zeggen hoe het zich ontwikkelt. Bij sluiting kunnen we gelukkig een beroep doen op deeltijd WW.” Maar ook een afname in het aantal bezoekers en kinderen op de zwemles heeft gevolgen. “Hoe groot de schade precies zal zijn, weten we pas in december. Daar ga ik mij nu nog niet druk om maken. Dit is overmacht, wij hebben dit natuurlijk niet gewild en onze bezoekers ook niet. Wat er dus ook gebeurt, wij blijven altijd klantvriendelijk en klantgericht. Daar verandert ook het coronavirus niks aan.”

Hoe gaat jouw zwembad om met het Coronavirus? Laat het ons weten via een reactie op Facebook of LinkedIn


advertentie

Pomaz