23 april ZwembadBranche Dag Belgie

Leesvoer voor de zomer – Inspiratie

De zomervakantie is begonnen voor de regio’s zuid en midden, alleen noord -en dus ook ik- moet nog even wachten. Velen gebruiken de zomervakantie om even op adem te komen. Om vaak ook even datgene te doen waar het in de hectiek van alledag niet van komt. Lezen staat vaak hoog op het lijstje. Vooral omdat dit voor veel mensen één van de eerste dingen is die in de drukte vaak komt te vervallen. Heb jij nog inspiratie nodig en wil je weten welk boek je dan vooral moet lezen? Wij hebben een aantal lijstjes gemaakt. Vorige week gaven we tips over specifiek het (zwem)onderwijs en die week ervoor over management, nu een algemeen lijstje met boeken. Veel leesplezier. En natuurlijk als jij nog andere tips hebt? Laat het ons weten!

De edele kunst van ‘not giving a f*ck’ – Mark Manson

Al jaren leren we dat positiviteit het geheim is voor een gelukkig leven, maar niets is minder waar. In Mark Manson introduceert een nieuwe sleutel tot geluk: stoppen met altijd maar positief zijn. In plaats daarvan moeten we leren omgaan met onze tekortkomingen en tegenslagen in het leven. We moeten niet meer wegrennen voor onze angsten, fouten en onzekerheden en pijnlijke waarheden juist onder ogen durven te komen. Alleen dan vinden we eindelijk weer de moed en het zelfvertrouwen waar we in deze tijden zo’n behoefte aan hebben. Down-to-earth, humoristisch en recht voor zijn raap: Mark Manson geeft je de tools om te kiezen waar jij een fuck om geeft en dus ook waar je géén fuck om geeft. Dat idee omarmen werkt bevrijdend.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het verduurzamen van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Mentaal Kapitaal – Elke Geraerts

Het aantal mensen met een (bijna) burn-out neemt toe. Maar er is een oplossing: hoe groter je mentale weerbaarheid is, hoe beter je beschermd bent tegen stress of andere mentale problemen. Elke Geraerts laat zien hoe je mentale veerkracht kan toenemen en hoe je deze kunt trainen om je mentale kapitaal te vergroten. Recent wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat we zelf een aanzienlijke impact hier op hebben. Met de juiste mindset kan de kans op een burn-out dus aanzienlijk worden verkleind en met de juiste aanpak kan burn-out in je bedrijf sterk worden gereduceerd. Een absolute must-read waarin nieuwe inzichten uit recent wetenschappelijk onderzoek worden gecombineerd met een uitgebreide praktijkervaring. Zeker niet alleen geschikt voor mensen met een (bijna) burn-out, maar voor iedereen die meer energie uit zijn dag wil halen.

>> Lees ook: ‘Jagen op olifanten zonder stiekem op konijnen te schieten…’

Het vakantieboek voor professionals

Life is what happens to you while you’re busy making other plans – en precies daarom grijpt elke professional die zichzelf een beetje serieus neemt de kans om de rollen om te draaien. Hij neemt zichzelf en zijn omgeving onder de loep en probeert zijn skills, kennis en technieken almaar te verbeteren. Want wie veel leert en openstaat voor nieuwe kennis en ontwikkelingen, maakt zijn wereld groter en leuker. Met het ‘Vakantieboek voor professionals’ kun je niet alleen veel leren, maar ook lekker bijlezen, ontspannen en opladen. Met tests, columns, inspirerende quotes én doedingen ben je meteen weer helemaal bij over alles dat je als professional niet had mogen missen dit jaar.

Denk als een kunstenaar – Will Gompertz

Waarom lijkt het voor sommige mensen gemakkelijk om leuke nieuwe ideeën te verzinnen terwijl het anderen veel moeite kost? Moet je er talent voor hebben? Volgens Will Gompertz niet. We zijn allemaal in staat tot creatief en inspirerend denken. Kunstenaars zijn ook helemaal geen supertalenten. Iedereen kan denken als een kunstenaar. Maar het creatieve proces moet je jezelf wel aanleren, het komt niet vanzelf. In ‘Denk als een kunstenaar’ schuift Gompertz de tactieken van kunstenaars als Warhol, Hirst, Tuymans en Picasso naar voren en laat hij op zijn uitbundige en enthousiasmerende manier zien hoe creativiteit werkt, hoe kunstenaars denken en hoe je zelf net zo creatief kunt zijn.

De kracht van kwetsbaarheid – Brene Brown

In ‘De kracht van kwetsbaarheid’ beschrijft Brené Brown wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en het nemen van risico’s zonder dat succes gegarandeerd is. We verwachten van onszelf en van anderen dat we elke dag de schijn ophouden om anderen te laten zien hoe goed we alles voor elkaar hebben. Kwetsbaarheid durven tonen is iets wat we vaak afgeleerd hebben, en soms ook hard proberen te ontwijken. Maar juist kwetsbaarheid is de basis van alle mooie dingen in het leven. Of het nu om werk, relaties of opvoeding gaat: het is eng en moeilijk om je kwetsbaar op te stellen, maar het is nog veel moeilijker om het niet te doen en jezelf af te blijven vragen wat er was gebeurd als je het wel had geprobeerd?