Lekker op vakantie? Een tip: ‘Ga vreemd!’

Ik kende hem nog niet. Maar nu ik met hem kennis heb gemaakt, vergeet ik hem niet meer. Hij zet mij aan het denken en haalt mij uit de sleur. Van mijn werk. Over wie ik het heb? Rob Adams, de schrijver van ‘Ga vreemd!’. Echt een aanrader om op je vakantie te lezen. Ik moet zeggen dat ik thuis eerst wel even wat had uit te leggen toen dit boek op tafel lag.‘Mam, wat lees jij nou?’ ‘Dit is voor mama’s werk’, zei ik geruststellend, ‘het gaat over innoveren en onderscheidend zijn.’ ‘Tuurlijk..?!’

Innoveren en onderscheiden

Ok, dit had nog wat opheldering nodig. ‘Neem bijvoorbeeld de Playstation -altijd een goed voorbeeld- wil jij nog spelen met de eerste Playstation?’ ‘NEE!’ (Tuurlijk niet, FIFA 17 is al bijna te oud) ‘En weet je nog dat jullie de WII hebben ingeruild voor een Playstation?’ ‘JA!’ (meteen al hun spaarcenten op) ‘Precies en daarom moet Playstation steeds iets nieuws bedenken. Iets wat anders is en leuker dan de concurrenten zodat jij voor de Playstation kiest. Dat is innoveren en je onderscheiden.’ Ik weet niet of het kwartje viel, maar de bezorgdheid was in ieder geval wel weg. Ik geeft toe, ‘Ga vreemd!’ roept misschien wat vraagtekens op maar het gaat eigenlijk over branchevreemd innoveren. Over combinaties uit onverwachte hoek. Eén van zijn adviezen? Zet de klant centraal door hem juist niet centraal te stellen. Huh?! Eigenlijk heb je de klant helemaal niet nodig. Je moet namelijk datgene bedenken waar de klant nog niet aan heeft gedacht. Hoe? Kijk maar eens naar irritaties in jouw zwembad. Is er nog geen oplossing voor: bedenk die dan.

Persoonlijkheid van het jaar

Ik moest meteen ook denken aan onze Awards. Ook daar gaat het over lef hebben en buiten de geijkte paden treden. Zo zijn wij ook op zoek naar de ‘Persoonlijkheid van het jaar’ en stellen daarom voor het eerst dit jaar een top 50 samen van onmisbare mensen. Uit deze lijst wordt uiteindelijk de persoonlijkheid van het jaar 2017 gekozen. Inmiddels hebben we al wat namen, maar daar kunnen natuurlijk nog veel meer bij. Ken jij iemand die buiten de geijkte paden durft te lopen, soms tegen de stroom in zwemt en een beetje eigenwijs is. Die dingen altijd net even anders ziet, rebels is en daarmee in onze branche het verschil maakt. Maar… die nu nog ontbreekt in de lijst? Laat het ons dan snel weten en meld jouw collega aan voor Persoonlijkheid van het jaar.

Check: Staat jouw collega al in deze lijst?

ZwembadBranche Dag

We maken de uiteindelijke winnaar bekend op 11 oktober tijdens de ZwembadBranche Dag, ons jaarlijks evenement voor alle professionals uit de zwembranche. Dit jaar met nog meer exposanten, interessante workshops, zwem-talks, flight tours, een cursus vreemdgaan. We doen weer ons best om er een fantastische dag van te maken. En of wij zijn vreemdgegaan? Ontdek het zelf want deze dag is dit jaar echt te leuk om te missen.


advertentie

Alle leveranciers voor de zwembranche vind je hier