Je tijd effectiever benutten? Focus!

Het behouden van focus is essentieel voor het leveren van optimale prestaties, of het nu gaat om werk, studie of persoonlijke ontwikkeling. Door onze aandacht gericht te houden, kunnen we efficiënter werken, betere beslissingen nemen en onze tijd effectiever benutten. Bovendien stelt focus ons in staat om diep in een onderwerp te duiken en onze creativiteit te stimuleren. Maar in een wereld die voortdurend wordt overspoeld met afleiding en informatie, kan het best lastig zijn. Mark Tigchelaar kan je helpen.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met het schoonmaken en schoonhouden van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Aandacht, motivatie en zelfdiscipline

Tichelaar heeft zich helemaal verdiept in hoe je het beste focus kunt houden. Met zijn boeken, trainingen en lezingen benadrukt hij steeds weer het belang van aandacht, motivatie en zelfdiscipline. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het herstellen van focus na afleiding afhangt van verschillende factoren, waaronder de aard van de afleiding, de persoon zelf en de context van de taak. De duur van deze ‘herstelperiode’ hangt dus vaak af van de mate waarin de afleiding onze aandacht heeft opgeslokt. Maar over het algemeen varieert de tijd die nodig is om terug te keren naar een staat van diepe concentratie tussen de 10 en 25 minuten. Dit betekent ook dat berichten op onze telefoon, zelfs als we ze niet lezen, een aanzienlijke impact kunnen hebben op onze focus. Het kost tijd voor onze geest om deze onderbreking te verwerken en terug te keren naar de oorspronkelijke taak met dezelfde diepte van concentratie. Bovendien tonen studies aan dat frequente afleidingen de algemene concentratiecapaciteit kunnen verminderen, waardoor het moeilijker wordt om langdurige aandacht te behouden zonder te worden gestoord.

Impact

In de boeken van Mark Tichelaar wordt dit wetenschappelijk onderbouwde inzicht vaak gebruikt om de lezer bewust te maken van de impact van afleiding en het belang van focus. Maar Tigchelaar voorziet niet alleen in theoretische kennis, hij biedt ook concrete strategieën en oefeningen om focus daadwerkelijk te verbeteren. Hij biedt praktische strategieën en technieken om deze uitdagingen het hoofd te bieden en de focus te behouden in een wereld vol afleidingen. Hij benadrukt hoe belangrijk het is om voor je fysieke en digitale ruimtes een optimale werkomgeving te creëren. En hoe je daadwerkelijk je geest kan trainen om afleiding te verminderen. Door middel van eenvoudige, stapsgewijze instructies, laat Tichelaar zien hoe je in je dagelijks leven meer rust en helderheid kunt ervaren.

Lees ook: Zo ben je hele werkdag in opperste concentratie

Praktische en effectieve strategieën

Kortom, het werk van Mark Tichelaar is een waardevolle toevoeging. Wat hem onderscheidt, is de praktische benadering van de onderwerpen. Of je nu worstelt met afleiding in je werk, studie of persoonlijk leven, dit boek biedt praktische en effectieve tips om je concentratie te verbeteren en je doelen te bereiken. Het geeft je meer mentale helderheid én daarmee ook meer productiviteit. Hij vermijdt daarbij ingewikkelde jargon en gebruikt duidelijke voorbeelden om zijn punten te illustreren, waardoor het toegankelijk is voor een breed publiek, van beginners tot ervaren beoefenaars van concentratietechnieken.

Lees voor meer inspiratie het werk van Mark Tichelaar ‘Focus AAN/UIT’ en ‘Focus Bites, 10 life hacks voor meer focus’ en kijk op www.focusacademy.com


advertentie

Dewi Online