15 oktober ZwembadBranche Dag

Hoe AI je communicatie kan verbeteren

Als zwembad en zwemschool heb je veel informatie over te brengen naar klanten en medewerkers. Met templates kun je je boodschap gemakkelijk verpakken in flyers, posters, de website of social media berichten. Een strakke template in de huisstijl hoef je alleen nog te vullen met tekst en foto’s of video’s. Om de kwaliteit van die content te optimaliseren, kun je tegenwoordig Artificial Intelligence -oftewel AI- inzetten.

Waardevolle hulpbron

AI is een waardevolle hulpbron bij het verbeteren van de inhoud van marketing- en communicatiematerialen zoals posters, flyers en social media posts. Het biedt niet alleen de mogelijkheid om de kwaliteit van de content te verbeteren, maar kan ook het ontwerpproces versnellen en creativiteit ondersteunen. Het gebruik van AI in contentcreatie kan variëren van het optimaliseren van tekstuele elementen tot het genereren van visueel aantrekkelijke ontwerpen. Maar hoe zet je AI nu goed in? De wereld van AI breidt zich snel uit en het bijhouden van de ontwikkelingen kan lastig zijn, waardoor je misschien wat terughoudend bent. Daarom heeft Esther Blok vijf laagdrempelige AI-tools voor je geselecteerd die een bijzondere draai aan je contentcreatie kunnen geven.


Ben jij op zoek naar een leverancier van waterspeeltoestellen? 👉 Klik hier.AI tools

ChatGPT
ChatGPT is een bekende tool die helpt bij het beantwoorden van vragen, genereren van tekst en als schrijfassistent fungeert. Vraag ChatGPT bijvoorbeeld om een tekst voor een poster en pas het hier en daar aan in de ’toon’ van je organisatie.

D-ID
D-ID biedt een AI-presentator voor presentaties in een uniforme stijl. Handig voor meertalige communicatie en/of een innovatieve uitstraling. Je kunt zelfs een presentator genereren vanuit je eigen foto, al ziet dat er (nog) wel wat vreemd uit!

Lees ook: Past de huisstijl nog wel bij jouw zwembad of zwemschool?

Suno
Suno richt zich specifiek op muziek. Voer een songtekst in (misschien geschreven met behulp van ChatGPT) en Suno transformeert deze in muziek, compleet met een automatisch gegenereerde zangstem. Leuk voor een persoonlijk nummer voor het personeel?

Lumen5
Lumen5 is een AI-tool voor het maken van video’s. Voer tekst in en de tool maakt automatisch een bijpassende video met beelden en animaties. Handig voor aantrekkelijke videomarketingcontent zonder uitgebreide videobewerkingsvaardigheden.

Remove.bg
Deze tool gebruikt AI om automatisch de achtergrond van afbeeldingen te verwijderen en eventueel te vervangen. Ideaal om bijvoorbeeld de foto’s van medewerkers op de website van eenzelfde achtergrond te voorzien.

Deze blog is geschreven door Esther Blok. Esther is gespecialiseerd in het neerzetten van zwem-en sportbedrijven als merk. Ze leert alle medewerkers binnen een organisatie om zelf de zichtbaarheid van hun organisatie te vergroten.


advertentie

EasySwim