10 oktober ZwembadBranche Dag

Het oppimpen van je website: achter de schermen bij Den Ekkerman

Den Ekkerman heeft een nieuwe website. Hoewel de ideeën er al wel lang lagen, heeft het toch even geduurd. Uiteindelijk moet er toch worden gewerkt… Maar een goede website voor je (potentiële) klanten is natuurlijk wel belangrijk. En dat vindt Minette Lommers natuurlijk ook. Om dit uiteindelijk te realiseren, is wel een project op zich. In haar blog legt Minette uit hoe zij dat hebben aangepakt.

Voorbereiding

De voorbereidingen voor het oppimpen van onze website heeft eigenlijk best wel lang geduurd. Nu is dit ook niet iets wat je zo één, twee, drie doet uiteraard. Daarbij komt ook nog dat ik hier niet fulltime mee bezig kan zijn. Er moet aan de andere kant ook geld worden verdiend. De website is dus een onderdeel van mijn taken. Onze oude website zag er op zich nog wel prima uit. Maar zoals alles wat online gebeurt, gaan ook die ontwikkelingen erg snel en is een vernieuwing van de website geen overbodige luxe. Het werd dus hoog tijd om eens te praten met degene die onze website heeft ontworpen en ons ook nog steeds meehelpt met het onderhouden. We doen dus niet alles helemaal zelf!


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwembadafdekkingen? 👉 Klik hier.Begin

Allereerst moet je gaan bedenken op welke manier je je website op wil gaan bouwen. Wat wil je veranderen, hoe moet hij eruit komen te zien (het oog wil ook wat), wat voor templates kunnen we daar dan voor gebruiken. Wat ga je dan doen? Dan ga je eens naar andere websites kijken hoe zij het doen en hoe die eruit zien. Ik ben dan ook naar andere websites gaan zoeken die een prijs hebben gewonnen (beste website van het jaar). Heel eerlijk gezegd, vond ik niet al die websites de goede uitstraling en gebruikersgemak hebben die ik er van te voren van verwacht had. Maar goed, je zult dus zelf even moeten beslissen hoe je toekomstige site eruit gaat zien. Ik heb dit uiteraard niet helemaal alleen beslist, mijn collega’s konden zich wel vinden in datgene wat ik uitgezocht had. Het resultaat is (vind ik persoonlijk) dat we nu weer een hele frisse nieuwe website hebben.

Lees ook: Foto’s posten van kinderen en AVG, waar moet je op letten?

Achter de schermen

Dit is overigens letterlijk achter de schermen. Aan de ‘achterkant’ van de website moet dan vervolgens alles weer goed worden neergezet en ook opnieuw worden vormgegeven. De teksten konden we wel van de ene site naar de andere kopiëren, maar met een nieuwe site wil je ook wel een beetje een nieuwe look, toch? Dat houdt in dat je ook alle teksten nog even moet nalopen. Wat klopt er allemaal nog van wat erop staat en wat niet? Nu veranderen bij ons sowieso wel eens openingstijden (vooral tijdens vakantieperiodes), lestijden, lesgroepen en nieuwe groepen bijvoorbeeld. Een foutje is er zo ingeslopen. Tijd dus voor een mooie controle. Daarbij is het ook van belang om alle foto’s te updaten. De oude eraf en nieuwe toevoegen. Ook iets wat heel simpel klinkt, maar wat toch wel wat meer voeten in aarde heeft. Welke foto’s zijn geschikt? Moeten we nog nieuwe foto’s maken? Daarbij komt ook nog dat ik dan persoonlijk wil dat alle foto’s dezelfde grootte hebben (indien dit mogelijk is). Je begrijpt nu misschien dat hier ook aardig wat tijd in gaat zitten.

Gemak

Gemak dient de mens, dus ook bij een website moeten we hier rekening mee houden. Als iemand interesse heeft in één van onze activiteiten, bijvoorbeeld een zwemles, dan wil hij/zij vast ook zijn/haar kind gelijk inschrijven. Hiervoor hebben we mooie ‘buttons’ geplaatst op de verschillende pagina’s. Klik op deze button en je komt gelijk bij de inschrijfpagina. Dit moet natuurlijk ook meteen goed worden ingesteld en gelinkt. Zaken die dus allemaal op de achtergrond spelen.

Personeel

Wat we vaak te horen krijgen van lesouders, is dat zij het fijn vinden als ze van tevoren weten welke zweminstructeur les geeft aan hun kind en hoe deze eruit ziet. Om dit te ondervangen hebben we op een speciale pagina (bij ‘algemeen’ en dan ‘ons team’) het hele team van zwembad Den Ekkerman op de site gezet. Ook hiervoor hebben we (een tijdje geleden overigens al) foto’s van alle personeelsleden gemaakt bij ongeveer hetzelfde punt in onze achtertuin. Vanaf nu kun je dus zien hoe de zweminstructeur, maar ook het management en de receptie eruit zien. Ik ga nu even trots op mezelf zijn: deze pagina heb ik zelf helemaal ontwikkeld en ontworpen.

Live!

En dan live. Superspannend natuurlijk. Het is en blijft moeilijk voor ons om in te schatten of iedereen onze site nu ook echt fris eruit vindt zien (vinden wij namelijk wel) en of hij ook wel gebruiksvriendelijk is. Maar gelukkig kan er veel worden aangepast op een website. En dus horen wij graag van onze online bezoekers wat zij ervan vinden en of zij ergens tegenaan lopen. En ben je benieuwd naar de site? Neem gerust even een kijkje!


advertentie

Alle leveranciers voor de zwembranche vind je hier