15 oktober ZwembadBranche Dag

Na-de-zomer-dipje? Zo ontdek je weer waarom zwemmen gewoon ’te leuk’ is!

Hadden we vorige week nog heerlijke zomerse dagen, deze week lijkt het erop dat we echt afscheid hebben genomen van de zomer. Alles is inmiddels ook weer begonnen, de vakantiemodus is nu echt voorbij. En natuurlijk staat ook iedereen te popelen om hun favoriete sport zwemmen weer op te pakken. Heerlijk baantjes trekken of lekker aqua joggen of een andere aquasport. Of merk je dat men het toch nog een beetje lastig vindt om op te starten…? En zit nog niet iedereen in het ritme van voor de vakantie? Hebben jouw zwemliefhebbers een beetje last van een ‘na-de-zomer-dipje? Dan bieden deze inspiratietips een uitkomst.

Samen is leuker
Samen met iemand sporten is voor velen vooral veel leuker en gezelliger. Maar het kan ook zeker helpen om weer in dat ritme te komen, om door iemand net even over de streep te worden getrokken. En voor wie echt aan elkaar gewaagd is, doet een kleine competitie ook vaak wonderen.


Ben jij op zoek naar een leverancier van waterspeeltoestellen? 👉 Klik hier.Waarom?
Waarom is je zwemmen überhaupt zo leuk? Er zijn natuurlijk genoeg redenen te bedenken, maar het kan voor iedereen ook verschillend zijn. Is het om een betere zwemmer te worden? Om fit te worden? Om vitaal te blijven? Om een te zijn met het water? Even beseffen wat er ook alweer zo leuk aan is, is vaak voldoende om weer gemotiveerd te raken.

Lees ook: Motiveren: zo maak jij van een zwemmer een zwemfan

Stel een doel
Soms heb je meer nodig dan het leuk te vinden. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging. Een doel stellen is dan vaak de oplossing. Dit kan zijn een persoonlijk record, een betere conditie of misschien wel een triatlon. Doe eens gek! Het buitenzwemmen wordt ook steeds populairder, je voorbereiden op een CitySwim of een ander evenement geeft gegarandeerd een motivatieboost.

Zoek afwisseling
Verandering van spijs doet eten! Als je altijd baantjes hebt gezwommen is het leuk om eens deel te nemen aan een aquasport, doe een paar keer mee aan auquafit. Een makkie zullen baantjeszwemmers misschien denken, maar een getrainde baantjeszwemmer zal er nog moeite mee hebben. Zeker een uitdaging dus. En andersom na jarenlang elke maandag aquajoggen is het leuk om eens cursus borstcrawl te doen.


advertentie