Een ‘na-de-zomer-dipje’? Zo ontdek je weer waarom zwemmen gewoon ‘te leuk’ is!

Alle scholen zijn weer begonnen. Hoewel de mooie dagen deze week ons nog even in de vakantiemodus zullen houden, is het ‘echte’ leven voor velen weer begonnen. School, werk en hobby’s en natuurlijk staat ook iedereen te popelen om hun favoriete sport zwemmen weer op te pakken. Heerlijk weer baantjes trekken of lekker aqua joggen of een andere aquasport. Of merk je dat men het toch nog een beetje lastig vindt om op te starten…? En zit nog lang niet iedereen in het ritme van voor de vakantie? Hebben jouw zwemliefhebbers een beetje last van een ‘na-de-zomer-dipje? Dan bieden deze inspiratietips een uitkomst.

 1. Samen is leuker
  Samen met iemand sporten is voor velen vooral veel leuker en gezelliger. Maar het kan ook zeker helpen om weer in dat ritme te komen, om door iemand net even over de streep te worden getrokken. En voor wie echt aan elkaar gewaagd is, doet een kleine competitie ook vaak wonderen.
 2. Waarom?
  Waarom is je zwemmen überhaupt zo leuk? Er zijn natuurlijk genoeg redenen te bedenken, maar het kan voor iedereen ook verschillend zijn. Is het om een betere zwemmer te worden? Om fit te worden? Om vitaal te blijven? Om een te zijn met het water? Even beseffen wat er ook alweer zo leuk aan is, is vaak voldoende om weer gemotiveerd te raken.
 3. Lees ook: Buitenwaterzwemmen: ‘Met training en begeleiding in het zwembad kun je een verschil maken’

 4. Stel een doel
  Soms heb je meer nodig dan het leuk te vinden. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging. Een doel stellen is dan vaak de oplossing. Dit kan zijn een persoonlijk record, een betere conditie of misschien wel een triatlon. Doe eens gek! Het buitenzwemmen wordt steeds populairder, je voorbereiden op een CitySwim of een ander evenement geeft gegarandeerd een motivatieboost.
 5. Zoek afwisseling
  Verandering van spijs doet eten! Als je altijd baantjes hebt gezwommen is het leuk om eens deel te nemen aan een aquasport, doe een paar keer mee aan auquafit. Een makkie zullen baantjeszwemmers misschien denken, maar een getrainde baantjeszwemmer zal nog moeite hebben om tijdens een sessie FloatFit op het board te blijven staan. Zeker een uitdaging dus. En andersom na jarenlang elke maandag aquajoggen is het leuk om eens cursus borstcrawl te doen.
E.B.T.C.