Doet jouw zwembad al mee met de Wintertijd Challenge 2018?

Dit jaar wordt de winter ook weer afgetrapt voor kinderen met een spierziekte. In het weekend van 27 op 28 oktober 2018 gaan duizenden mensen, verspreid over ruim 80 locaties in Nederland, sporten voor hen. Dit is het moment om het extra uurtje in te zetten en om een unieke sportnacht te beleven. Of sportdag, het kan gedurende het hele weekend. Doet jouw zwembad al mee? Meld je aan en organiseer een challenge met jouw zwemaccommodatie.

Zwemmen voor het goede doel

Ook zwembad de Wisselaar in Breda doet dit jaar weer mee aan de Wintertijd Challenge. Al vele jaren organiseren zij met veel plezier en enthousiasme de Wintertijd Challenge in hun eigen zwembad. Organisator en zwemonderwijzer Sebastiaan Laport ervaart regelmatig dat het niet vanzelfsprekend is dat ieder kind kan deelnemen aan de zwemlessen. “Daarom is het zo belangrijk dat er met een actie zoals de Wintertijd Challenge zoveel mogelijk geld wordt opgehaald om een goede en snelle diagnose, behandeling en onderzoek te bewerkstelligen. Daarom zetten wij onze gezonde spieren in gedurende deze nacht. Zodat kinderen met een spierziekte ook de toekomst krijgen die ze verdienen.”

Spieren voor Spieren

Spieren voor Spieren droomt van een wereld waarin kinderen niet langer lijden aan of onder een spierziekte. Er zijn in Nederland ruim 20.000 kinderen met een spierziekte. Spierziekten zijn progressief en nog niet te genezen. Spieren voor Spieren werft fondsen middels partnerships met bedrijven en het organiseren van evenementen zoals de Wintertijd Challenge. De geworven fondsen worden onder meer besteed aan wetenschappelijk onderzoek en het Spieren voor Spieren Kindercentrum in Utrecht.

Kijk voor meer informatie en aanmelden voor een eigen Wintertijd Challenge op www.wintertijdchallenge.nl
Pomaz