Dé race gaat van start op 2 januari!

Hardlooprace? Autorace? Zwemrace? Fietsrace? Race tegen de klok? Nee, geen van allen. De AFVAL-race! Veldhoven wil heel graag dat men 1000 kilo gaat afvallen en Den Ekkerman gaat meehelpen om dit te realiseren. Minette Lommers vertelt in haar blog alles over hun doel om een gemotiveerde club mensen met veel tot weinig overgewicht bij elkaar te brengen en op die manier gezamenlijk 1000 kg af te vallen.

Het idee

Het idee kwam eigenlijk tot stand op het moment dat we in overleg waren met de maandkrant Thuis in Veldhoven. We wilden graag wat meer bekendheid en zouden bij hen elke maand een stukje in de krant kunnen gaan schrijven. Tijdens het brainstormen wat er dan allemaal in moest komen te staan en welke activiteiten wij allemaal organiseren, is dit idee ontstaan. Want hoe gaaf zou het zijn als we het voor elkaar krijgen dat Veldhoven 1000 kilo af gaat vallen. Nu kun je denken: waarom wil je dat Veldhoven 1000 kilo af gaat vallen? Eigenlijk om te stimuleren dat iedereen gezonder wordt. En met gezondere burgers wordt het leven in Veldhoven een stuk prettiger. Mensen die op een juist gewicht zitten en regelmatig sporten/bewegen zijn over het algemeen energieker, kunnen meer aan, zijn minder ziek, vrolijker. Eigenlijk is het voor iedere Veldhovenaar dus beter als we met zijn allen op een goed gewicht zitten en fit zijn. En daar willen wij dus bij helpen! Met een zwembad als onderpand kun je natuurlijk al heel veel variatie aanbieden wat sporten en bewegen betreft.

Partners

Zo’n idee is uiteraard leuk, maar het is nog leuker als je dit samen met anderen kunt doen. We zijn dus op zoek gegaan naar partners die dit idee ook wel zagen zitten. De eerste die hier enorm veel zin in heeft is Fitcoach Steef. Zij is voedingsdeskundige en organiseert ook 1x per week fitcamp trainingen in Veldhoven. Een combinatie dus van goede voeding en bewegen. Speciaal voor de afvalrace gaat ze 2x per week buiten trainingen verzorgen. De tweede partner die we hebben gevonden is fysiopraktijk de Ligt. Tijdens de triathlon van het afgelopen jaar hebben zij veel benen van de sporters gemasseerd. Een leuke groep enthousiaste therapeuten die het beste voor hebben met fitheid en gestel. Ook zij waren meteen enthousiast toen wij ze over dit idee vertelden.
Voor ons is dit een mooie driehoek om de sprong te wagen en er echt voor te gaan om Veldhoven 1000 kilo lichter te krijgen!

En wil je weten hoe snel afvallen gaat bij met zwemmen? Lees ook: Afvallen? zoveel calorieën verbrand je door te zwemmen!

Uitvoering

Momenteel zijn we nog druk bezig met de voorbereidingen. De flyer ligt al bij de drukker, want het belangrijkste is de informatieverspreiding over deze Afvalrace. Die naam hebben we bewust gekozen, zodat iedereen gelijk weet waar we het over hebben (althans, dat hopen wij). We willen dat iedere Veldhovenaar op de hoogte is van ons goede voornemen voor het jaar 2019, en we hopen dat het ook voor iedereen een voornemen wordt. Ook ter voorbereiding gaan we twee gratis informatie avonden organiseren. Het wordt een inloopavond (vanaf 19.30 uur) waarbij we het gaan hebben over voeding, bewegen en het menselijk lichaam. Ook interessant voor mensen die niet mee doen met de afvalrace. Verder zijn we al bezig met een beweegplanning waarop je straks kunt zien op welke momenten en tijdstippen er in en buiten het zwembad gesport kan worden. Je hoeft hier niet persé aan mee te doen, maar het geeft misschien wel een extra stimulans. Hiervoor zal ook een speciale beweegpas worden gemaakt. Met deze pas kun je tijdens de vastgestelde uren onbeperkt sporten voor maar €40,00 per maand. Dit is op bijna elk tijdstip van de dag mogelijk, waarmee we het smoesje “ik kan niet sporten op het tijdstip dat ik wil sporten” proberen te ondervangen. En wat de prijs betreft, in vergelijking met een een kaartje voor het zwembad dat momenteel € 5,20 kost, ia dit niet veel geld voor een maand onbeperkt sporten. Maar zoals gezegd, meedoen met de race meedoen kan ook zonder deze pas. We sluiten niet uit dat hierdoor ook clubjes ontstaan die die vaker met elkaar gaan bewegen. Of dat mensen die al bewegen nu bewuster naar voeding gaan kijken.

Kick Off

Oftewel de start van de Afvalrace. Deze begint met twee geweldige Winter work-outs in het water, gelijk na nieuwjaarsdag op 2 januari. Een mooiere dag om aan je goede voornemens te beginnen is er volgens ons niet. Twee zeer enthousiaste en energieke instructeurs gaan 2x 45 minuten flink met de deelnemers aan de slag. De ene work-out is gericht op conditie en uithoudingsvermogen en de andere is gericht op het trainen en ontwikkelen van spierkracht. De avond start om 19.00 uur met een uitleg en vanaf 19.15 uur tot 21.00 uur kunnen de oliebollen eraf worden getraind. Voor wie niet in het bezit is van een beweegpas is dit gratis, alle anderen betalen €10,00 voor deze avond. Wij hebben er heel veel zin in en hopen zo we genoeg mensen in Veldhoven enthousiast te maken om 1000 kilo met elkaar af te vallen.

Deze blog is geschreven door Minette Lommers, manager van Zwembad Den Ekkerman. Herken jij je in de woorden van Minette? laat het ons weten via een reactie hieronder of op onze facebookpagina.

Heb jij ook een mooi verhaal uit de praktijk dat je graag met je collega’s wilt delen? Mail naar info@zwembadbranche.nl
Sera Dataduiker