Combineer sport, voeding & leefstijl en behaal het beste resultaat

Waarvoor je ook kiest -afvallen, conditie of een gezonde leefstijl- de beste resultaten behaal je door een goede combinatie tussen sport, voeding en leefstijl. Want de verschillende onderdelen vullen elkaar perfect aan en vergroten de kans op mooie resultaten. Op het behalen van jouw doelstelling. In deze blog legt Michael van Houwelingen uit waarom.

Sport

Bij het opbouwen van de spieren denkt men vaak aan krachttraining. Alhoewel dit een uitstekende manier is om je lichaam sterker te maken, vindt niet iedereen dit even leuk. Belangrijk is dat je een sport een langere tijd gaat beoefenen, daarom kun je beter een sport zoeken die bij je past en die je fysiek aankan. Zwemmen is dan natuurlijk ideaal, geschikt voor alle leeftijden en ook als je last het van spieren en gewrichten. En ook bij zwemmen kun je hele goed de spiermassa trainen, individueel of in groepsverband.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met het schoonmaken en schoonhouden van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Voeding

Hoe gerichter je resultaat wilt hebben, des te belangrijker wordt de rol van voeding. Om de spieren te laten groeien zijn de juiste voedingsstoffen nodig en deze haal je uit de juiste voedingsproducten. Hierdoor zal het lichaam optimaal functioneren en zullen de spieren gaan groeien. Ben je bewust je spiermassa aan het opbouwen, dan zul je iets gerichter moeten gaan eten. Ben je hier heel actief in, dan kun je denken aan specifieke sportvoeding.

Lees ook:Fanatiek aan het wedstrijdzwemmen? Let ook op voeding!

Leefstijl

Bij het opbouwen van spiermassa is een gezonde leefstijl misschien niet zo relevant. Uiteraard verbeter je wel andere onderdelen van je gezondheid zoals het geestelijk in balans zijn of het beter leren omgaan met stress en spanning. Dit helpt ook zeker om het beter beter vol te houden wat het de opbouw van spieren natuurlijk ten goede komt. En wil je de spieren beter zichtbaar laten worden, dan zul je wat moeten afvallen. Daar kan een actieve leefstijl je zeker bij helpen.

Deze blog is gebaseerd op een blog van Michael van Houwelingen, initiator van Eerlijk Sportadvies, een kennisplatform over sport, voeding en leefstijl en schrijft regelmatig over zwemmen.


advertentie

EasySwim