15 oktober ZwembadBranche Dag

Maar belóven? Nee, dat kunnen we niet…

Stoppen met roken, starten met sporten of afvallen. Vol goede moed worden aan het begin van het nieuwe jaar nicotinepleisters, dieet-drankjes en sportabonnementen aangeschaft. Maar half januari heeft 3 op de 4 hun goede voornemens alweer laten varen. Is dat raar of slapjes? Nee, januari is geen goede maand voor voornemens. Buiten is het guur en donker en wij zijn dan niet op ons vrolijkst. Stoppen? Nee! Wat in januari niet is gelukt, kan nú wel goed gaan.

Als bedrijf of organisatie kun je ook het jaar met een goed voornemen beginnen. Daarmee kun je medewerkers inspireren, motiveren of geruststellen. Vooral aan dat laatste had een belangrijk deel van onze mensen behoefte. Na een jaar van vele veranderingen wilden zij vooral even rust in de tent. Begrijpelijk, het afgelopen jaar moesten zij dingen loslaten, maar ook weer nieuwe omarmen. Vergelijk het met een regenbui in het bos. Daar druppelt het nog lang na, ook als de regenbui over is. Het is goed om dan tijd te nemen voor verbreding en verdieping. Tegelijkertijd weten we allemaal dat beloftes over ‘alles hetzelfde laten’ nooit opgaan voor een bedrijf. Geïnspireerd door een column van Nynke de Jong (journalist) hebben we daarom navolgend goed voornemen gecommuniceerd.

Lees ook: Goede voornemens? Zo lukt het wel om deze vol te houden!


Ben jij op zoek naar een leverancier van waterspeeltoestellen? 👉 Klik hier.”We zijn van plan om samen met jullie een goed en vooral rustig jaar te hebben. Afgelopen jaar kenmerkte zich door vele veranderingen, groot en klein. We hopen dat we in dit nieuwe jaar de tijd gaan krijgen om deze veranderingen samen te verankeren, waardoor iedereen zich weer helemaal op z’n gemak kan voelen. En toch willen we ook graag een andere gedachte meegeven. Op 1 januari zagen we hoe Rob Cross het Wereld Kampioenschap Darts won. Hij versloeg in de halve finale onze ‘eigen’ Michael van Gerwen en in de finale de legendarische Phil Taylor. En daaruit valt toch wel wat te leren… Want die Rob Cross, dat is dus een soort van debutant. De vorige keer had hij zich niet eens geplaatst voor dit kampioenschap. Lag hij misschien net als ik vanuit zijn luie stoel te kijken. Nu won hij, uitgerekend van Phil Taylor. Wat je van Rob Cross kunt leren, is dat succes in vele vormen komt. Je moet er hard voor werken, maar je moet ook de kans pakken wanneer die voorbijkomt. En het kan dus zo maar zijn dat je het ene jaar met een drankje in de hand het toernooi thuis moet volgen en het volgend jaar datzelfde WK winnend afsluit. Dat kán! En dus is het belangrijk om niet te klein te dromen. Er kan meer dan je denkt. En als je er niet in gelooft, lukt het sowieso niet. We denken niet dat we volgend jaar Wereldkampioen Darts zullen zijn. Maar we kunnen het wel op de ‘Cross-manier’ aanpakken: nooit opgeven, altijd doorgaan, geloven in wat kan. En ja, we hópen dat komend jaar rustig zal zijn. Maar belóven? Nee, dat kunnen we niet… Want wie weet welke kansen weer voorbij gaan komen!”

Dit was natuurlijk een boodschap met een knipoog. Een geruststelling voor diegenen die ‘even rust’ willen en tegelijkertijd een uitvlucht op voorhand voor als we wel (weer) veranderen of ontwikkelen. Jonge kinderen leven als vanzelfsprekend op de ‘Cross-manier’. Ze pakken de kansen die voorbijkomen als vanzelf op. We zien het bij onze kleinkinderen. Als het sneeuwt, proberen ze de vlokken te vangen op hun tong. Als er veel regenplassen liggen, spetteren en spatteren ze alles nat. En na een zware westerstorm vormt die omgevallen boom een prachtig klimrek. Met iedere nieuwe omstandigheid verandert het spel. Een mooi voorbeeld van ‘natuur’lijk verandermanagement…

Deze blog is geschreven door Claartje Driessen


advertentie

Alle leveranciers voor de zwembranche vind je hier