Aftellen tot Kerstmis: tel je mee?

Afgelopen donderdag ontving ik een mail met een uitnodiging voor een adventskalender. Ik veerde helemaal op. Het is alweer december! Vorig jaar wilde ik ook zoiets doen. Even stilstaan aan het eind van het jaar, op een ludieke manier. In 2018 was ik te laat met dat idee, maar donderdag was het ‘nog maar’ 28 november. Dus heb ik alles op alles gezet om in actie te komen. En het is gelukt. Het project ‘Aftellen tot Kerst’ is inmiddels begonnen. Vanaf 1 december verstuur ik 24 inspiratiemails met praktische tips, een inzicht, een video, checklist of handige tool. Gericht op zwemles geven, persoonlijke ontwikkeling, innovatie en motivatie.

Inspiratie

Een mooie ‘omdenkspreuk’ luidt: ‘Om stilstand te voorkomen moet je regelmatig even stilstaan’. Dàt is wat we gaan doen tot aan Kerstmis. Voor mij is dit wel een echte uitdaging: 24 onderwerpen bedenken en daarover schrijven. En dat vind ik nu juist zo leuk. Ik haal inspiratie uit de dingen die ik het aflopen jaar heb gezien, gedaan en bedacht. Animaties en films gemaakt in het kader van NL Zwemveilig. Een workshop gegeven over online opleiden tijdens de ZwembadBranche Dag. Mijn workshop over het toepassen van biomechanica en impliciet leren die ik meerdere keren heb mogen geven. Ik heb met teams gewerkt en samen met hen over problemen en vragen die we dagelijks tegenkomen gespard. Gebrainstormd met cursisten en geweldige ideeën bedacht, boeken gelezen, vakantie gevierd. Heerlijk om hier nog even op terug te kijken en de ontstane ideeën, gedachten en meningen te delen.

Lees ook: Heb jij ZwembadBranche #71 al gelezen?

Experiment

Onderwerpen die de komende weken zeker voorbij komen zijn: Lesgeven of coachen? Waarom stuurkaarten gebruiken? Hoe dan? Schaarslagen, hoe zit dat nou precies? Lastig gedrag van kinderen, hoe ga je daarmee om? Zorgen dat kinderen blijven zwemmen? Hoe gaan we dat regelen? Via een online opleiding Lesgever Zwem-ABC worden? Kan dat wel? Een aankondiging via Facebook, LinkedIn en aan mijn Inspiratiebriefvolgers heeft inmiddels geleid tot 166 meetellers. Ik voel de energie stromen. Om in beweging te blijven is het voor mij belangrijk dat ik weet dat ik anderen (ook) inspireer. Dat ze de tips leuk vinden en misschien zelf in beweging komen, zin krijgen om uit te proberen. Daarom vind ik het fijn om reacties te horen en hier weer op in te spelen. De (besloten) Facebookgroep moet dit mogelijk maken. Een experiment, want je weet nooit of er wel een ‘online gesprek’ ontstaat. Maar dat gaan we zien! Het is één ontdekkingsreis.

‘Aftellen tot Kerstmis’ is een initiatief van Titeke Postma van Propulz.tp. Wil je ook meetellen? Dat kan ook na 1 december! Meld je hier vandaag nog aan.
RBI Corrosion