‘We hebben er zin in!’

Titeke Postma blogte er gisteren al over, het is weer december. De laatste maand van het jaar waarin we afscheid nemen van het jaar. En ook uitkijken naar een nieuw jaar. Het is ook de maand van de feestdagen: Sinterklaas, Kerstmis en Oud & Nieuw. Hoe ziet deze maand er eigenlijk in het zwembad uit? Minette Lommers vertelt wat Den Ekkerman deze maand doet.

Geven

De komende maand zal Den Ekkerman in het teken staan van ‘geven’. Hierbij hebben we in gedachten dat wij als zwembad het één en ander weg gaan geven, maar dat we ook elkaar iets geven. Dat kan in alle vormen en mogelijkheden. Voor de beweeglessen hebben we daarom ook iets heel leuks bedacht. Zij gaan in de laatste week van het jaar niet met lege handen naar huis. En terwijl we dit bespraken aan de badrand vroeg een klant: “maar hoe ga je dat thema vertalen naar het banenzwemmen?”. Ineens bedachten we nog een andere term met geven: gas geven! Gas geven richting het nieuwe jaar en dan specifiek naar de New Years Challenge!

New Years Challenge

Zaterdag 4 januari is het zover: New Years Challenge. Deze komt nu dus met de dag dichterbij. We zien al steeds meer mensen die aan het oefenen en trainen zijn. Ook het personeel is al bezig met trainen, inclusief ikzelf. Alhoewel ik om 2 redenen niet mee kan doen (ik help mee in de organisatie en de ontsteking in mijn schouder is nog verre van genezen), train ik toch met mijn collega’s mee. Zonder mijn armen, met een plankje voor me en de zoomers om mijn voeten, ben ik een goed maatje om het tempo mee aan te geven. We GAAN NU voor 30 x 50 meter!

Sinterklaas

Donderdag is het natuurlijk weer pakjesavond. Ook hier zijn we volop in de voorbereidingen met allerlei zaken. Deze hele week hebben we bij de baby- en peuterlessen een Pietenparcours en een Pietendiploma op het einde voor het harde werken. Mét pepernoten uiteraard. Volgende week woensdag hebben we nog een Pietendisco. Wederom met echte Roetveeg Pieten (wij zijn overigens bij het zwembad best blij met deze trend) die rond het bad huppelen en de kinderen begeleiden. We hebben een supergaaf Pietenparcours in elkaar gezet, de kinderen krijgen een Pietendiploma en uiteraard pepernoten. En het leukste: omdat het de maand van het geven is, mag iedereen tegen gereduceerd tarief komen zwemmen op deze middag.

Zin in!

Het zijn niet alleen de winkeliers, papa’s en mama’s, schoolleerkrachten en tuincentra die volop in de voorbereidingen zitten voor de maand december. Ook wij hebben er al heel wat uurtjes in zitten en er gaan nog wel een aantal uurtjes bij komen de komende weken om alles op rolletjes te laten verlopen. En dan hebben we het nog niet eens over de doelen die we volgend jaar willen gaan bereiken. Maar voor nu hebben wij in iedergeval zin in december!

Deze blog is geschreven door Minette Lommers, manager van Zwembad Den Ekkerman. Herken jij je in de woorden van Minette? laat het ons weten via een reactie hieronder of op onze facebookpagina.

Heb jij ook een mooi verhaal uit de praktijk dat je graag met je collega’s wilt delen? Mail naar info@zwembadbranche.nl
Splash Software