Heb jij ZwembadBranche #71 al gelezen?

Nog even en dan sluiten we het jaar af. Ook de laatste editie ZwembadBranche van 2019 is weer gereed en ligt vandaag in je bus. Wat je zoal kunt verwachten in dit nummer? We hebben een aantal artikelen even op een rij gezet. Ontvang jij ZwembadBranche nog niet, maar wil je de volgende keer ook ZwembadBranche offline kunnen lezen? Meld je vandaag nog aan voor een gratis abonnement en dan ontvang jij de volgende uitgave van ZwembadBranche ook in je brievenbus.

‘Een dag niet gezwommen, is een dag niet geleefd…’

Bij IJsland denk je aan vulkanen, watervallen en gletsjers. Niet zo snel aan zwembaden. Toch is IJsland met zo’n 170 zwembaden en 330.000 inwoners het walhalla voor de zwemliefhebber. Het hele jaar door zitten de zwembaden, met name de buitenbaden, dan ook vol. Of het nu koud is, regent, sneeuwt of dat de zon even schijnt: de IJslander komt op adem in het zwembad. De echte zwemliefhebber moet dan ook eigenlijk een keer in IJsland zijn geweest. Zo dachten wij dus ook en reisden af naar IJsland.

Johan Kenkhuis komt de ambitieuze zwemmer tegemoet

Johan Kenkhuis opend drie jaar geleden SwimGym, waar zwemliefhebbers van verschillende niveaus begeleiding, beleving en stimulans vinden. Sinds kort is er ook SwimGym.com: een digitaal platform met instructievideo’s, workouts, trainingsplannen, zwemcursussen en coachtips. Hiermee mikt Kenkhuis op een doelgroep die in de publieke zwembaden volgens hem nogal eens vergeten wordt: de fanatieke zwemmer en triatleet die zichzelf wil verbeteren. Op het uur en de tijd die hem of haar schikken.

Zwemvaardigheid na het diploma, hoe borgen we dat?

Zowat 1 op de 4 kinderen voldoet 1,5 jaar na het behalen van het B-diploma niet meer aan de exameneisen, de kinderen zijn de aangeleerde vaardigheden vergeten. Dat is één van de meest in het oog springende conclusies uit lopend onderzoek van het Zwemanalyselab Windesheim. Deze uitkomsten roepen vragen op over de zwemveiligheid van kinderen met een zwemdiploma. Daarom start een grootschalig vervolgonderzoek, projectleider Mandy van der Weijden vertelt er meer over.

En meer… veel meer!

Zo sluiten we het jaar traditiegetrouw nu ook weer af met de lijst van zwembaden die volgend jaar worden opgeleverd: wat kunnen we in 2020 verwachten aan nieuwkomers?, blikken we terug op de ZwembadBranche Dag en zetten we ook alle winnaars en genomineerden van de ZwembadBranche Awards op een rij. Tevens onthullen we het programma van het ZwembadBranche Congres. En natuurljk delen onze columnisten ook dit keer weer hun visie op ontwikkelingen in de zwembranche.

Lees ZwembadBranche #71 online via deze link
X