Zwemmers genieten tijdens ‘Happy Bachdag’

Muziek heeft een bijzondere uitwerking op de mens, we schreven er al eerder over. Niet geheel verwonderlijk dus dat de zwemmers van het Zuiderbad aan het genieten waren van het live concert van een cellist. “Ik ben er zelfs harder door gaan zwemmen”


Ben jij op zoek naar een (nieuw) leerlingvolgsysteem voor jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Happy Bachdag

Vanwege de 332e geboortedag van componist Johann Sebastian Bach zat er een cellist aan de rand van het zwembad een live concert te geven. Zowel het Zuiderbad als De Mirandabad deze dit jaar mee aan de Happy Bachdag. Deze dag wordt ieder jaar gevierd op 21 maart, de geboortedag van de Duitse componist die leefde van 1685 tot 1750.

>> Lees ook Sneller een zwemdiploma met muziek?

Live concert

In de ochtend en avond draaide men in het Zuiderbad muziek van Bach. Maar tijdens het lunchzwemmen werden badgasten getrakteerd op een liveconcert en konden zwemliefhebbers in het Zuiderbad genieten van een celloconcert. Een uur later werd er in het De Mirandabad een concert gegeven door een hoboïst.

Genieten of onderwater zwemmen…

De reacties van de bezoekers waren enthousiast. Ondanks dat men het concert soms gefragmenteerd kon beluisteren door het zwemmen zelf, hebben velen genoten van de muziek. Het werd ervaren als zeer rustgevend en stimulerend: “Ik ben er zelfs harder door gaan zwemmen”. En voor wie echt niet gecharmeerd is van klassieke muziek in het algemeen of Bach in het bijzonder had het Zuiderbad een tip: vooral veel onder water zwemmen…

Kijk hier voor een terugblik en enkele reacties:


advertentie

Dewi Online