Zwembaden Sportbedrijf Rotterdam beloond met Team:Fit-certificaat

Een gezonde jeugd willen we uiteraard voor iedereen. Toch is dit niet altijd even makkelijk voor de kinderen, zo stelt JOGG, zij groeien ongemerkt op in een omgeving waarin ongezonde keuzes vaak (letterlijk) de meest voor de hand liggende keuzes zijn. Reden dat men de ‘Week voor de gezonde jeugd’ heeft geïnitieerd. Een week waarin er extra aandacht is voor een gezonde leefstijl voor de jongeren. De gemeente Rotterdam en het Sportbedrijf Rotterdam hebben dit omarmd en ontvingen bij het startschot van deze week de officiële Team:Fit-certificaten voor de gezonde kantine van vier zwembaden.

Week van de gezonde jeugd

In de week van 5 -10 maart roepen de JOGG-gemeenten op om vaker te bewegen en gezonder te eten. Belangrijk want kinderen die gezond eten en genoeg bewegen, zijn minder vaak ziek. Ze kunnen zich beter concentreren en zitten lekkerder in hun vel. De Week van de gezonde Jeugd hoort bij de aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). JOGG wil met diverse lokale activiteiten een omgeving creëren waarin kinderen opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. De JOGG-gemeenten werken hierin regionaal samen met scholen, ouders en ook zwembaden.


Ben jij op zoek naar een (nieuw) leerlingvolgsysteem voor jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Team:Fit

Zo ook met de zwembaden in Rotterdam. In samenwerking met Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) hebben de gemeente Rotterdam en het Sportbedrijf Rotterdam het assortiment van de kantines van vier zwembaden aangepast. Afgelopen zaterdag ontvingen de locaties hiervoor de officiële Team:Fit-certificaten. Team:Fit is het landelijke initiatief van JOGG om sportkantines gezonder te maken. De zwembaden Afrikaanderplein en Overschie en Sportcentrum de Rozenburcht ontvingen het gouden certificaat. Zwembad IJsselmonde ontving het zilveren certificaat. De horeca van deze locaties van het Sportbedrijf Rotterdam voldoen aan de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum.

Lees ook: Gewoon een vette hap na een middag zwemmen of alleen maar healthy food?

Voorbeeld

Marjon Bachra, directeur van Jongeren Op Gezond Gewicht, is erg blij met de gemeente Rotterdam. “We streven ernaar om kinderen en jongeren op te laten groeien in een omgeving waarin de gezonde keus de makkelijkste keus is. Daarom ben ik heel blij om te zien dat op steeds meer plekken waar kinderen zo veel tijd doorbrengen, de gezonde keus gestimuleerd wordt.” De wethouder Sport van Rotterdam, Adriaan Visser, hoopt dat de zwembaden ook een voorbeeld zullen zijn voor andere aanbieders. ”Als gemeente Rotterdam geven we het goede voorbeeld. We zijn bezig het productenaanbod op nog meer locaties gezonder te maken. We dagen andere aanbieders in de stad uit dit gezonde voorbeeld te volgen.”


advertentie

XS2 voor Zwembaden