Zo belangrijk is het om collega als vriend te hebben. En je salaris te delen…

Je ziet je collega’s vaak nog meer dan je eigen partner of kinderen. Toch zullen niet veel mensen zeggen dat hun collega’s beste vrienden zijn. Jammer, want het hebben van vrienden als collega levert veel voordelen op. Het maakt je gelukkiger, succesvoller en je functioneert beter. Als collega’s deel je vaak ook veel lief en leed met elkaar. Maar ook je salaris…?

Vriendschap

Ook organisatie-expert David Burke pleit voor meer vriendschap met collega’s. Als collega’s elkaar meer gaan zien als vrienden en ook zo open tegen elkaar zijn als vrienden zullen zij harder gaan werken, meer betrokken zijn bij het bedrijf en minder snel ontslag nemen. Klinkt ook logisch: je gaat met meer plezier naar je werk als je een hechte band hebt met je collega’s. En het is een stuk makkelijker om een carrièrestap te maken met de behulp van een goed bevriende collega. Als een van de bronnen noemt Burke’s een wetenschappelijke proef met tweeduizend Amerikanen. Zijn TED Talk over de voordelen van openheid is sinds 2016 bijna twee miljoen keer bekeken. Hij heeft het dan met name over het delen van de hoogte van je salaris.

Salaris

David Burkus onderzocht het effect van het delen van de salarissen van collega’s en kwam met een opmerkelijke vinding. Het openbaar maken van de salarissen is volgens hem echt de beste zet die je kunt maken als bedrijf. Studie na studie bewijst dat wanneer mensen weten wat hun collega’s verdienen, dit de samenwerking in het team ten goede komt. En uiteindelijk ook het resultaat. Een revolutionaire uitspraak als je je bedenkt dat uit onderzoek van vacaturesite StepStone blijkt dat in Europa slechts 20 procent van de werknemers er openlijk over praat. In Nederland ligt dat percentage zelfs met 23 procent iets hoger. Leuk detail: de helft van de mensen deelt het slechts met familie en eenderde heeft het er met helemaal niemand over.

Lees ook: Max of Cool Guy, wie is jouw collega?

Informatiesymmetrie

Toch moeten we om, zo vindt Burke. Door het openbreken van de taboe over salaris en alles transparant te maken ontstaat de zogenoemde informatiesymmetrie. Bij het delen van de salarissen voorkom je dat een partij meer weet (managent) dan de andere partij (collega’s). Wanneer de ene partij over meer of over betere informatie beschikt dan de andere, creëer je een onbalans. Dit leidt uiteindelijk tot scheve gezichten en tot kunstmatig lager gehouden salarissen. Ook voor de vrouwen ziet Burke een groot voordeel. volgens cijfers van Eurostat verdienen mannen in Nederland nog altijd gemiddeld 16 procent meer per uur dan vrouwen. Als salarissen geen geheim meer zijn, is de kans dat je als vrouw minder krijgt ook kleiner.

Communiceren…

Investeren in goede relaties op het werk is dus zeker waardevol voor je werkleven. Maar let wel op, goede relatie sop het werk kunnen ook voor stress zorgen. Belangrijk is daarom dat je eerlijk en helder blijft communiceren, zodat er geen ruis op de lijn komt. Dan worden die werkdagen wel hele lange dagen. Maar ja, goede communicatie geldt natuurlijk voor elke vriendschap.

Kijk hier voor wat inspiratie naar de TED Talk van David Burke