Na-zomer-dipje? Zo kom je weer in the mood!

Zwemmen is natuurlijk hartstikke leuk. Zwemfans voelen zich altijd meteen als een vis in het water. Maar… nu kan het zijn dat door een lange zomer zelfs de echte diehard opstart problemen heeft. Geen nood met de tips van Glow Magazine zit iedereen die in een dipje zat in no time weer in de goede vibe. Dus voor jouw zwemfans die een duwtje in de rug goed kunnen gebruiken, hebben we een paar tips op rij gezet.

  1. Varieer in training
  2. Variatie is de sleutel. Bijna alles wat altijd hetzelfde blijft wordt uiteindelijk saai of minder uitdagend. Veel mensen vergeten variatie in hun zwemtrainingen aan te brengen. Maar wat kun je dan doen? Je kunt intervallen doen, tempotrainingen, zwemmen afwisselen met oefeningen op de badrand, techniekoefeningen. Kortom, er is genoeg te bedenken om af te wisselen in het zwembad. Begin eens met een flinke tempowissel. Inspiratie nodig voor een intervaltraining? Het zwembad heeft natuurlijk hele goede tips :-)

  3. Zoek een zwemmaatje
  4. Samen is bijna altijd leuker dan alleen. Niet dat je perse samen hoeft te zwemmen – al pratend zwemmen is nu eenmaal moeilijker dan pratend hardlopen of fietsen – maar samen naar het zwembad gaan scheelt al heel veel. Zeker als je besluit om heel vroeg te gaan zwemmen is het fijn om te weten dat er iemand op je staat te wachten. De bekende ‘stok-achter-dedeur’. En het is natuurlijk ook gezellig. Zeker als de training wordt afgesloten met een gezond ontbijtje of gewoon een lekkere kop koffie.

    En voor wie wat rustiger op gang wil komen, lees ook ‘Swim Yoga: Relax, zwemmen is leuk’!

  5. Geef je op voor een swim
  6. Het wordt steeds populairder om mee te zwemmen met werdstrijdjes. vooral de sims voor goede doelen zijn in trek. Den maar aan de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der wijden. Helaas is het afgezegd omdat de veiligheid van de gezondheid niet kon worden gegarandeerd, maar de animo was er. En er is ook veel geoefend. Een doel of wedstrijdje is altijd een goede motivatie. Misschien kun je je nog opgeven voor een Swim?

  7. Gebruik accessoires
  8. In bijna elk zwembad vind je plankjes of drijvers. Maar tegenwoordig kosten de accessoires ook niet meer zo veel. Wat denk je van een paar zoomers (korte flippers) om je benen goed te trainen? Reken maar op een paar verzuurde – maar oh zo goed getrainde – benen. Samen met je eigen kickboard steel je de show in het zwembad en maak je er een geweldig leuke en effectieve training van. Zo maar een ideetje…

Met dank aan Glow Mag.nl, een online magazine voor een healthy & happy lifestyle en ook te volgen via facebook, twitter en instagram.