Yo, WhatsApp…?

WhatsApp is misschien wel het snelst groeiende online kanaal. Hoe vaak gebruik jij WhatsApp? En van hoeveel groepschats ben jij lid? Gedraag jij je altijd wel netjes en houd je rekening met anderen? WhatsApp is een enorm handige tool, maar kan ook heel irritant zijn… Hieronder 5 WhatsApp ergernissen van de Social Media Monteur.

 1. Bedenk wie je uitnodigt voor een groepschat
  Heb jij dat ook wel eens meegemaakt? Iemand maakt een WhatsApp groep aan en nodigt z’n hele adresboek uit voor de groep. Je bent opeens omringd door mensen die je niet kent (en misschien ook niet wilt kennen) en die mensen gaan vervolgens één voor één vragen waarom ze in de groep zitten of de groep verlaten. Soms wel honderden… Op dit moment is 256 nummers het maximum, maar er is aangekondigd dat dat wordt verhoogd tot 4096. Bedenk dus van tevoren goed wat je met je groep wil doen, wie je in je groep wil en óf zij dat op prijs stellen.
 2. Het geheugen van je smartphone loopt vol
  Deel jij graag veel foto’s, of nog liever filmpjes, via WhatsApp? Houd er rekening mee dat de smartphone van niet iedereen daarop is voorbereid. Je kunt de instellingen voor het opslaan van media als ontvanger aanpassen, maar hebben jouw ontvangers dat ook gedaan? Voor je het weet is het geheugen vol. Of verbruik jij de gehele databundel van de ontvanger. Gebruik voor je foto’s en/of filmpjes liever Facebook of Twitter, die bewaren de foto’s en filmpjes op hun servers. En als je ze privé wil sturen, gebruik je een Facebook groep, FacebookB messenger of een Twitter Direct Message.
 3. Lees ook: Ga jij een evenement organiseren? Spread the word!


  Ben jij op zoek naar een (nieuw) leerlingvolgsysteem voor jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier. 4. Wie wil je feliciteren
  Herken je deze? ‘Er is er éen jarig…’ en iemand begint ’s ochtends -heel vaak nadat Facebook heeft gemeld wie er jarig is- de jarige in de WhatsApp groep te feliciteren. In kleine WhatsApp groepen is dat nog wel te doen maar in grotere groepen heb je voor je het weet tientallen meldingen van mensen die de jarige ook feliciteren. Vraag je in dat geval af: wie wil je gelukwensen? De jarige? Doe het dan in een 1 op 1 WhatsApp bericht of via Facebook. Dan ziet de jarige het zonder dat de hele groep notificaties krijgt. Of wil jij juist aan anderen laten zien dat jij de jarige gelukwenst?
 5. Maak gebruik van antwoorden
  Soms gaat een groep helemaal los in tal van discussies en is het bijna niet meer te volgen wie nou op wie reageert. Maak dan gebruik van antwoorden op een bepaald bericht in de groep. Dan blijft het begrijpelijk. Of begin je antwoord met de @persoon aan wie je het antwoord richt.
 6. Een beller is sneller!
  En soms is het gewoon beter om te kiezen voor ’the old fashioned way’. Juist, even bellen. Een korte tekst is soms niet effectief om je punt duidelijk te maken aan een ander. Er ontstaat een eindeloze discussie en mensen raken geïrriteerd. Wacht niet te lang en pak dan liever de telefoon of spreek af om elkaar te ontmoeten. In een echt gesprek kun je dingen veel duidelijker maken en helpen ‘tone of voice’ vaak om de nuances aan te brengen.

Met dank aan Social Media Monteur, een onderdeel van New Media Brains.


advertentie

XS2 voor Zwembaden