Workouts midden in de nacht tijdens de Ramadan

Ramadan is de vastenmaand van de moslims. Alle moslims eten en drinken niet tussen zonsopkomst en zonsondergang, tenzij dit een bedreiging is voor hun gezondheid. Zowel ’s ochtends vroeg als ’s avonds na zonsondergang wordt er dan weer gegeten. De Ramadan is een van de vijf zuilen van de islam en wordt dus voorgeschreven door de Koran. Het vasten wordt gezien als een vorm van zuivering van de ziel. Het is een maand van bezinning waarin extra aandacht wordt geschonken aan verdraagzaamheid, vrijgevigheid, liefdadigheid en saamhorigheid. Na de Ramadan volgt het suikerfeest dat wordt gevierd met familie en vrienden. Dit jaar eindigt de Ramadan op 27 juni.

#floatfit by night #ramadan #Great #amazing #positivevibes #energy #lotofthanks to @pascallandman @biancalandmanofficial @ritcho93 !!


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwemlesmaterialen? 👉 Klik hier.Een bericht gedeeld door Zwembad Spurd Leeghwaterbad (@zwembad_spurd_leeghwaterbad) op

FloatFit en Bootcamp

Het Leeghwaterbad heeft afgelopen woensdag midden in de nacht speciaal voor moslims die meedoen aan de Ramadan een workout verzorgd. Het was een geweldig succes, laat de manager van Leeghwaterbad Freek Eshuis. “Zo’n 65 mannen hebben twee uur lang meegedaan aan Floatfit en Bootcamp.” Het idee ontstond samen met een jongerenwerker en een collega van Spurd, zij verzorgen tijdens de Ramadan een maand lang voetbal- en kickboksactiviteiten tussen 00.00-02.00. Besloten werd om het zwembad hier ook eenmalig te betrekken. “Iedereen ondersteunde dit initiatief meteen.” Pascal Landman (FloatfitBenelux) is gevraagd om tussen 00.00-02.00 deze Floatfit workouts te geven. “Hij doet dit belangeloos en met heel veel enthousiasme. Ritcho Peternella van Spurd heeft hem hierbij ondersteund en Aram Bakr van Spurd verzorgde de Bootcamplessen. De plaatselijke Turkse bakker heeft voor hapjes en drinken gezorgd.”

Respect

Alle heren, jong en oud, die meededen waren enthousiast. “Er was oprechte dankbaarheid dat dit georganiseerd was.” Wat Eshuis vooral mooi vindt is dat in deze tijd waar de meningen nog wel eens op scherp staan, je merkt dat deze initiatieven mensen dichter bij elkaar brengen. “Respect nodigt uit tot respect. Het klinkt heel logisch, maar in de praktijk zien wij dit helaas niet altijd terug. Gelukkig hebben wij hier afgelopen woensdag niks van gemerkt.” En wat zijn de plannen voor volgend jaar? “Volgend jaar willen we dit zeker nog grootser (en vaker) organiseren. Spurd, Clup Welzijn en de Gemeente verzorgen deze maand 4 x in de week van 00.00-02.00 uur voetbal- en kickboks activiteiten, volgend jaar zal daar het zwembad ook in worden meegenomen. En dan willen we ook wat voor de vrouwen organiseren.”

Heb jij bezoekers die aan de Ramadan meedoen en willen blijven bewegen? Fit.nl geeft een paar tips:

  1. Zorg ervoor dat je voldoende slaapt. Als de Ramadan in een periode valt dat het lang licht blijft, kun je eventueel in de middag wat bijslapen.
  2. Handhaaf je normale trainingsintensiteit zodat je voldoende trainingsprikkels krijgt. Pas eventueel het tijdstip aan of schroef de frequentie wat omlaag.
  3. Train bij voorkeur aan het eind van de middag of in de avond, zodat energie en vocht snel kunnen worden aangevuld.
  4. Zorg ervoor dat je tijdens de dag zo min mogelijk vocht verliest door uit de zon te blijven en alle té inspannende activiteiten te vermijden.

advertentie

Hellebrekers