Video content: Facebook, YouTube of Instagram?

Video is in grote opkomst en wordt goed bekeken op alle social media platforms, de tijd van grote lappen tekst – al dan niet met foto – is zo’n beetje voorbij. Het moet kort en krachtig in tekst of beeld. Leuk zo’n video: maar wat post je waar? En nog belangrijker: wát wil je bereiken met je videos en hoe werkt dat eigenlijk? Moet je alles altijd op YouTube zetten of op Facebook?

Hieronder een paar feiten en cijfers van de Social Media Monteur op een rijtje, die je kunnen helpen met kiezen tussen Facebook, YouTube of Instagram.

  • Wil je het allergrootste bereik, dan ben je op Facebook aangewezen, het bereik op dit socialmedia kanaal is enorm. Minder interessant is YouTube, dit is meer voor merken in sportkleding, consumenten electronica en luxe artikelen weer veel beter, het organische bereik is hierop beter dan op Facebook.
  • Als het gaat om betrokkenheid, dan is Instagram de beste keus! In het eerste kwartaal van 2017 had het gemiddelde merk 18,8 miljoen views op Facebook, in vergelijking met 14,8 miljoen op YouTube en 5,2 miljoen op Instagram. Echter, de video engagement -de mate waarin mensen ook echt betrokken zijn- op Instagram is 16 procent. Dat is vele malen hoger dan de 1,5 procent op Facebook en de 0,3 procent op YouTube!

Lees ook: Val nog meer op met Facebook


Ben jij op zoek naar een leverancier van waterspeeltoestellen? 👉 Klik hier.Kortom, je moet eerst bepalen wat je wilt. Bereik en views of is engagement belangrijker? Natuurlijk hoef je niet te kiezen en kun je je videos altijd posten op alle kanalen! Realiseer je alleen dat er dus verschillen zijn in het eindresultaat.Maar soms loont het ook zeker de moeite om zelf uit te proberen en te kijken wat bij jouw volgers het beste past.

Blog is geschreven door de Social Media Monteur van New Media Brains


advertentie

E.B.T.C.