Val nog meer op met Facebook

Wist je dat je de Facebook omslagfoto (cover) van de pagina van het zwembad heel goed kunt gebruiken om je dienst, product of event te promoten? Met een beetje creativiteit kun je veel meer halen uit dit ‘visitekaartje’ van de pagina, het is immers nogal een blikvanger! Door de cover zo nu en dan te vervangen (hoeft echt niet wekelijks!) hou je het ook up-to-date en val je – nog! – beter op.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het verduurzamen van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Hieronder 5 manieren voor je op een rijtje gezet, waarmee je jouw Facebook cover niet alleen aantrekkelijk, maar ook nuttig maakt.

1. Laat zien wie je bent!
Daarmee wordt bedoeld dat de coverfoto bij uitstek geschikt is om eens een persoonlijk tintje te geven aan je pagina, maak eens een cover met foto’s van je werkplek (aan de rand van het zwembad bijvoorbeeld), je werknemers of jezelf – voorzien van een eventuele slogan.

2. Promoot een hashtag
Heb je op Twitter of Instagram een actie of event gaande, of heb je sowieso een hashtag die bij jouw zwembad hoort? Zet de hashtag eens op een cover foto, lekker groot en prominent!

3. Wijzen op een de call-to-action button
Heb je op je pagina een ‘contact’ of misschien een ‘video’ button? Dan kun je op je cover vrij eenvoudig een pijl naar die button laten wijzen, om zo de aandacht op de buttons te vestigen.

4. Laat je vinden op andere social media kanalen
Ben je ook actief op andere kanalen dan Facebook, dan kun je dat in je cover duidelijk maken. Met de icoontjes en je accountnamen, of alleen de accountnamen. Een prima manier om je eigen Social Media te promoten en zo kunnen (potentiele) bezoekers je eenvoudig terugvinden op andere kanalen.

5. Show iets nieuws
Heb je een nieuw product of doelgroepenactiviteit, dan is het zeker aan te raden dat je daar op je cover melding van maakt. Met een korte slogan of tagline kan het niemand ontgaan dat je iets nieuws hebt!

Bron: New Media Brains


advertentie

Pomaz