Vandaag is het glas even ‘halfleeg’ en dat is helemaal niet erg!

Wat dacht jij toen je vandaag naar buiten keek? Zou je eigenlijk het liefst de dekens ver over je heen willen trekken en wachten totdat deze druilerige weer over is? Je bent vandaag dan niet de enige. Op Blue Monday willen we dat allemaal wel. Maar hopen dat vandaag snel voorbij gaat. Of moeten we het eens omdraaien en deze dag juist beter benutten?

Halfleeg

We horen vaak dat we moeten denken in mogelijkheden en overal een kans in moeten zien. Het glas is immers altijd halfvol. Maar soms baal je gewoon, zie je allerlei beperkingen of denk je in problemen. Volgens psychiaters is het juist heel gezond om je af en toe onder te dompelen in gevoelens van melancholie, mislukking en ongeluk. Er heerst in onze maatschappij een doorgeslagen hoera-stemming. De kunst van het leven is om ook ongelukkig te kunnen en durven zijn. Soms gaat het allemaal even niet zoals je zou willen of zie je het niet zo rooskleurig in. Laat je dan niet weerhouden en ga er in mee. Vandaag is het hiervoor bij uitstek dé dag. Al jaren is deze dag bestempeld als de meest deprimerende dag van het jaar. De feestdagen liggen alweer ver achter ons en je ontdekt dat je al je goede voornemens niet gaat halen. Dat het nog steeds snel donker is en dat het voorjaar nog lang op zich laat wachten. Fabel of niet, even het glas halfleeg is geen enkel probleem.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het automatiseren van processen in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Zwemmen!

Maar blijf er niet in hangen. Lastig? Eén van de meest effectieve manieren om dit te voorkomen is lichaamsbeweging. En dan denk ik natuurlijk gelijk aan een heerlijke duik in het water. Baantjes zwemmen of een work out, het maakt niet. Door te zwemmen ontspan je en maak je de zogenaamde geluksstofjes dopamine en endorfine aan. Dus nadat je je even helemaal hebt ondergedompeld in Blue Monday, krabbel je weer lekker op door een duik in het water te nemen en kun je er weer helemaal tegenaan.

Elke ochtend last van Blue Monday? Lees ook: Dit is waarom een duik in het water helpt bij een ochtendhumeur. En meer voordelen van zwemmen.

Fijne maandag!


advertentie

Area H20