Uitwerking maatregelen gedeeltelijke lockdown

Naar aanleiding van de persconferentie van 13 oktober zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd. Nederland gaat over op een gedeeltelijke lockdown. Gelukkig mogen de zwembaden openblijven. Maar wat betekenen deze maatregelen voor de dagelijkse praktijk? Vandaag is door de samenwerkende partijen in de zwembranche met de VSG, NOC*NSF en het ministerie van VWS gekeken naar de uitwerking. In het kort: niet meer dan 30 personen, maar kleedkamers mogen openblijven. Lees hieronder de overige maatregelen.

Algemeen

  • Een zwembad is aangemerkt als een binnenlocatie. Hiervoor geldt een maximum van 30 personen per ruimte. Deze groepsgrootte is altijd exclusief personeel. Trainers/instructeurs worden als personeel aangemerkt en tellen dus niet mee voor de groepsgrootte.

    Dit aantal geldt niet voor kinderen t/m 17 jaar, tenzij er ook volwassenen zwemmen (gemengde groepen). Dan geldt het totaal aantal personen van 30 personen (jeugd inclusief volwassenen).

  • De beheerder moet ervoor zorgen dat het niet te druk wordt en te allen tijde de benodigde social distancing gehandhaafd kan blijven.
  • Kleedkamers mogen open blijven, mits de 1,5 meter kan worden gehandhaafd.
  • Douches zijn gesloten.
  • Materiaalgebruik is toegestaan.

Kinderen omkleden

Ouders die kinderen begeleiden mogen kinderen ondersteunen bij het omkleden indien nodig in het kader van veiligheid.

Activiteiten en teamsporten

  • Voor activiteiten en teamsporten geldt een groepsgrootte van maximaal 4 personen. Deze personen moeten altijd onderling de benodigde afstand bewaren. Dit groepje van 4 personen moet de gehele activiteit samenblijven (en dus niet mengen met andere groepjes). Kijk hier voor meer informatie over sporten in groepjes.
  • Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar geldt dit niet, tenzij het een gemengde groep betreft met volwassenen (18 jaar en ouder).

Wedstrijden

Wedstrijden en competities mogen in de huidige vorm niet doorgaan. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor geplande wedstrijden onder de vlag van de KNZB. Er wordt samen met verenigingen gekeken naar wat er wel mogelijk is.

Recreatief zwemmen

Altijd afstand bewaren en het maximaal aantal van 30 bezoekers per ruimte aanhouden.

Lees ook: Teamsporten en individuele sporten gelijkgetrokken: ‘in de praktijk verandert er niks’

Kijk voor meer informatie op water-vrij.nl/organisaties. Als je vragen hebt, mail naar communicatie@knzb.nl of bel 088-1348690.
X