Technisch Congres: samen werken aan oplossingen
Sinds de invoering van de Omgevingswet gelden voor zwembaden in Nederland nieuwe parameters en strengere grenswaarden. En dit brengt de nodige hoofdbrekens met zich mee voor de technische mensen in het veld. De Verenigde Technici Zwembaden (VTZ) wilde het exact weten en dook in de data van bijna 100.000 metingen….
Kennisprogramma Technisch Congres 2025: warmtebuffering in zwembaden
Zwembaden hebben te maken met stijgende energieprijzen, strengere duurzaamheidseisen en toenemende druk op het elektriciteitsnet. Deze ontwikkelingen vragen om slimme, toekomstbestendige oplossingen die technische innovatie combineren met kostenbeheersing en verduurzaming. Tijdens het Technisch Congres ontdekt u hoe warmtebuffering en slimme energiesturing bijdragen aan lagere exploitatiekosten, meer flexibiliteit en een substantiële…
ZwembadBranche Congres: Patrick van Veen
Hoe kun je klanten niet alleen tevredenstellen, maar zelfs verliefd op je merk maken? Bioloog Patrick van Veen neemt je tijdens het ZwembadBranche Congres mee in een verrassende kijk op klantgerichtheid, geïnspireerd door de natuur. Vanuit zijn bestseller ‘Verliefd op je klant’ laat Patrick zien hoe sociaal gedrag in de…
De grenzen van het elektriciteitsnet: de balans tussen vraag en aanbod
Nationaal en regionaal zijn ambitieuze klimaatdoelstellingen vastgesteld in navolging van het klimaatakkoord. Zwembaden zijn over het algemeen grootverbruikers en kampen daardoor met aanzienlijke energielasten. Voor de beheerders en eigenaren van zwembaden is het daarom van cruciaal belang om stappen te ondernemen en oplossingen te zoeken om te voldoen aan de beleidseisen…
Exploitatievorm zwembaden: wat betekent dit voor toegankelijkheid, financiën en duurzaamheid?
De manieren waarop zwembaden worden beheerd en geëxploiteerd, zijn nogal divers. Wie de eigenaar en exploitant van een zwembad zijn, verschilt sterk per gemeente, net als de afspraken tussen deze twee partijen. Welke exploitatievorm is nu het meest geschikt? Dit hangt af van de lokale situatie, zo blijkt uit een…
Water besparen? Douch kort maar krachtig!
Douchen voor het zwemmen. Er is al heel veel over geschreven. Natuurlijk staan alle kinderen voordat ze zwemles krijgen netjes onder de douche. Het is een bekend ritueel. Maar als een kind eenmaal van zwemles is, vervalt dat douchen ook al gauw. Het blijkt dat de zwemliefhebbers het douchen te…
Bespaar chloor, water én energie
Advertorial – Zwembaden worstelen met woekerende energieprijzen en strengere normen voor zwemwater- en luchtkwaliteit. Hoe maak je jouw bad toekomstbestendig, zonder enorme investeringen? UV-systemen blijken een succesvolle oplossing: ‘Als je kunt besparen op kosten én het zwembad aangenamer kunt maken dan moet je dat altijd doen.’ Met de Omgevingswet treedt…
Dringende oproep voor input consultatie Erkende Maatregelenlijsten
De Erkende Maatregelenlijsten (EML) is geactualiseerd. Maar voordat deze echt inwerking treedt, vindt er eerst nog een internetconsultatie plaats. Alle opmerkingen zijn hierbij welkom. Ook de Verenigde Technici Zwembaden (VTZ) werkt aan hun visie op de actualisatie van deze nieuwe lijst. Hiervoor kan de VTZ jouw input heel goed gebruiken….
Wordt jouw zwembad opgeleverd in 2022? Meld deze aan voor de ‘Nieuwbouwlijst 2022’!
Corona zette het afgelopen jaar een streep door heel veel plannen. Niet reizen, geen feestjes, geen evenementen. Tot tweemaal toe zelfs een lockdown waardoor we ook niet meer mochten zwemmen. Maar wat betekende dit voor de nieuwbouw en renovatie van zwembaden, stonden deze projecten ook stil? Traditiegetrouw sluiten wij ook…
Drietal vecht om duurzaam zwembad
Honeywell, Strukton en UDV Energie zijn in de race voor de verduurzaming van de gemeentelijke zwembaden in Rotterdam. De stad wil zichzelf een groener gezicht geven en brengt per gebouwgroep energievriendelijker te maken clusters op de markt. Na de zwembaden komen de theaters aan de beurt. Uit elf aanmeldingen kwamen…