Zwemmen met een liesblessure: wat kan wel en niet?
Zwemmen is bij uitstek een geschikte vorm van bewegen wanneer je last hebt van spieren en gewrichten. Ook als je een gecompliceerde blessure hebt zoals een liesblessure, waarbij er veel spieren en pezen zijn die een rol spelen bij de blessure. Maar waar moet je dan op letten en wat…
Overbelasting bij zwemmen: de schouderblessure
Bij zwemmen komen gelukkig weinig blessures voor. De invloed van de zwaartekracht, die bij veel landsporten in belangrijke mate bijdraagt tot het krijgen van zowel acute als chronische blessures, is bij het zwemmen van ondergeschikt belang. Maar ook bij zwemmen kun je wel geblessseerd raken. Onder meer door fouten in…
‘Juist nu kan persoonlijke aandacht van grote betekenis zijn’
Blessures treden eigenlijk altijd onverwachts op en lijken lastig te voorspellen. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat psychologische en sociale factoren ook van invloed zijn op de blessurekans? Het is lastig om te voorspellen wanneer iemand een blessure oploopt, het is afhankelijk van veel factoren. Wat alleen…
Daarom is zwemmen je hele leven lang zo leuk!
De maatregelen tegen het coronavirus zijn verlengd tot en met 28 april. Zwembaden en zwemscholen zijn dus ook gesloten tot en met 28 april. De redenen waarom dit noodzakelijk is, zijn heel duidelijk. Maar, natuurlijk valt het wel zwaar. Het liefste sta je aan de badrand. Het liefste zie je…
Wat is de invloed van stress op het herstel na een training?
Zwemfans die regelmatig een duik in het water nemen, zijn vaak heel serieus bezig. Schema’s, plannen, trainingen. Een training of workout moet zo efficiënt mogelijk zijn, net als het herstel. Herkenbaar? Kijk dan wel uit voor stress. Het kan je schema’s en progressie saboteren. Op Fit.nl gaat Erik Huizenga (leefstijlcoach)…
Goed voorbereid én heelhuids op wintersport? Ga lekker zwemmen!
Nog even en dan gaan veel vakantiegangers weer naar winterse oorden om te skiën. Of te snowboarden natuurlijk en sommigen gaan langlaufen. De eerste liefhebbers zijn er al, maar straks met de voorjaarsvakantie komt de grote hoos erachteraan. Om te voorkomen dat je met de eerste beste gipsvlucht naar huis…
De ins en outs van de cooling-down
De cooling-down lijkt een begrip bij sporters, ook bij zwemmers. Maar heeft het eigenlijk wel zin om na de training nog een cooling-down te doen? Herstel je sneller of verklein je de blessurekans door een cooling-down? In het kort: Is je volgende sportmoment binnen 20 minuten? Dan kan het handig…
Schoolslagknie? Let op spierkracht en techniek
Zwemmen is bij uitstek een geschikte vorm van bewegen wanneer je last hebt van spieren en gewrichten. Maar het kan ook gebeuren dat je last krijgt van kniepijn tijdens en na het zwemmen. Wat kun je daar aan doen? Op ‘Alles over sport’ las ik een interessante blog over kniepijn…
Zo herstel je in het water van een blessure
1 Reactie op Zo herstel je in het water van een blessure
Op de site van Prorun las ik laatst een interessante blog over blessures. En dan niet een blessure waardoor je even uit de running bent. Maar eentje waardoor je lange tijd eigenlijk even je rust moet pakken. Killing natuurlijk voor een sportliefhebber. Maar gelukkig kun je dan nog steeds bewegen….