Robin van Galen op het ZwembadBranche Congres over de weg naar ‘Goud’

Robin van Galen behoeft eigenlijk geen nadere toelichting. Zeker niet in onze branche. Eeuwige roem heeft hij gekregen na het behalen van Olympisch Goud met het dames waterpoloteam. Een moment dat bij velen van ons nog op het netvlies staat. Soms valt alles op zijn plek en schrijf je historie. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Van Galen deelt graag de lange weg van het maken van keuzes, omgaan met tegenslagen, doorzettingsvermogen en ambitie.

Teamgevoel

Robin van Galen was zelf een talentvol waterpolospeler en bracht het tot het Nederlands team. Helaas gooide een slepende schouderblessure roet in het eten en viel zijn droom in duigen. Maar hij wilde zichzelf wel verder blijven ontwikkelen en zocht zijn uitdagingen op het gebied van coaching. En niet onverdienstelijk zo bleek in 2008. Zijn visie? Het maximale halen uit iedereen, iedereen op de juiste plek zetten en in verbinding met elkaar brengen. Uiteindelijk moet je het toch als team doen, of je nu in de topsport zit of in een bedrijf. Het teamgevoel gaat altijd boven alles. Zelfs boven uitzonderlijk talent. Je kunt een cruciale speler zijn binnen het team, maar je bent en blijft altijd ondergeschikt aan het geheel.


Ben jij op zoek naar een leverancier van LED verlichting voor in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Wil jij het verhaal van Robin van Galen horen? Kom naar het ZwembadBranche Congres op 23 maart en meld je dan vandaag nog aan.

Van ‘good’ naar ‘great’

Robin heeft zich in zijn carrière als coach veel verdiept in teamprocessen en de verschillende stijlen van leiderschap. Eén van zijn favoriete boeken is ‘Good to great’ van Jim Collins. Hierin beschrijft Colllins aan de hand van een aantal principes hoe bedrijven zich kunnen onderscheiden van ‘good’ naar ‘great’. Maar ook haalt hij zijn inspiratie uit de verhalen van andere collega coaches. Een paar jaar geleden verscheen zijn boek ‘Dilemma’s van een topcoach’, waarin collega’s vertellen over hun dilemma’s, twijfels en moeilijke momenten. Herkenbare verhalen voor de gouden coach, ook zijn weg naar successen heeft vele hobbels gekend. Hoe hij zich steeds staande hield? Zijn geloof in het ‘kunnen’.Dat je successen kunt boeken en dromen kunt waarmaken. Ook al lijkt het onmogelijk.

ZwembadBranche Congres

Tijdens het ZwembadBranche Congres deelt Robin van Galen zijn eigen dilemma’s en successen. Met flair, humor en passie vertelt hij over teamvorming, leidinggeven, samenwerken en ambitie. Of het nu gaat om topsport of een zwembad of zwemschool, uiteindelijk gaat het om de mensen. Gegarandeerd dat zijn ervaringen op topniveau, de gesprekken met zijn collega’s en zijn interesse voor visionairs maken dat je het verhaal van Van Galen, net als die dag in augustus 2008, nog lang zult herinneren.


advertentie

Alle leveranciers voor de zwembranche vind je hier