15 oktober ZwembadBranche Dag

Morgen ZwembadBranche Dag: haal weer jouw jaarlijkse dosis vitamine Z

Nog één nachtje slapen en dan is het zover: de ZwembadBranche Dag. Hét netwerkevenement van de zwembranche. De hele branche komt weer samen om face to face te spreken met leveranciers uit de branche en vakgenoten, op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en inspiratie op te doen bij de kennissessies. Maar het is ook hét feestje waar wij het hele jaar naar uitkijken: iedereen bijeen die onze branche een warm hart toedraagt. We kunnen dan ook niet wachten om elkaar morgen weer te ontmoeten. Zien wij jou morgen in Barneveld?

Magisch

De zwembranche staat voor veel uitdagingen, dat is zeker. Maar ook zeker is dat het nog steeds een hele mooie branche is om in te werken. Het water heeft iets magisch. In het Psychologie magazine las ik hierover laatst een artikel. Wat blijkt, in de buurt zijn van water werkt heilzaam. ‘Het ritme van de golven, kabbelend water of een ruisende rivier heeft een rustgevende werking. Waarom? Wetenschappers denken dat het geluid van water onze hersengolven stuurt, waardoor we kalmerende gedachten krijgen. Alsof er iemand maak je geen zorgen, alles is goed in je oren fluistert. Het brengt ons in een soort meditatieve staat waardoor we ons ontspannen en tevreden voelen.’ Een ander recent onderzoek wees uit dat volwassenen die als kind veel bij het water hebben doorgebracht, mentaal gezonder zijn dan anderen. Kinderen die zich op jonge leeftijd vertrouwd en zelfverzekerd voelen in en rond water, brengen op volwassen leeftijd meer tijd door in de buurt van water wat dus helpt tegen stress en andere psychische klachten. 


Ben jij op zoek naar een leverancier van bodemzuigers? 👉 Klik hier.Lees ook: Lekkere koffie, uitgebreid beursplein en inspirerende sessies: welke kies jij?

Vitamine Z

Leren en blijven zwemmen draagt daarmee niet alleen bij aan een leven lang zwemplezier, het zorgt ook voor levensgeluk. Of je nu in, op of aan het water bent. Of je het nu ziet, hoort of voelt. Het doet iets met je. Daarnaast is het natuurlijk bevorderlijk voor de fysieke gezondheid. Het is goed voor je hart en brein en geeft je conditie een flinke oppepper. In de buitenlucht zorgt het ook nog eens voor een portie vitamine D. Maar hoe zit het eigenlijk met jouw jaarlijkse dosis vitamine Z? Geen zorgen, morgen kun je die weer naar hartelust ophalen bij de ZwembadBranche Dag. Het moment waar een ieder met passie voor water samenkomt en inspiratie opdoet op het beursplein, bij de sessies en natuurlijk bij alle vakgenoten. Ook erover praten of horen doet iets met je. Deze dag geeft jouw waterhart dan ook gegarandeerd een boost en stimuleert je brein. Aan het einde ga je weer helemaal ontspannen en tevreden naar huis. Jij komt toch ook?  


advertentie

VDH Watertechnology