15 oktober ZwembadBranche Dag

Mini congres ‘Zwembranche 2.0’

Donderdag 26 mei a.s. zal de derde ZwembadBranche Open worden georganiseerd. Een informatieve dag waarbij kennisoverdracht en netwerken wordt gekoppeld aan ontspanning. Thema van deze editie is ‘Zwembranche 2.0’. Tijdens dit mini-congres zullen Janne Kuipers (@jannekuipers), Ester Wisse (@mulierinstituut) en Marcel de Visser (@marceldevisser) hun visie geven op ‘Zwembranche 2.0’.

Janne is sport en media consulent en werkt voor verschillende sportorganisaties aan de verbetering van sportbeleving door het gebruik van nieuwe media. Daarnaast schrijft hij weblogs over dit thema voor www.sport28.nl en www.sport8.nl. Ester is onderzoekster bij het W.J.H. Mulier Instituut, centrum voor sociaal wetenschappelijk onderzoek in de sport. Bij het Mulier Instituut houdt zij zich voornamelijk bezig met vragen op het gebied van sport & multiculturaliteit en sport & onderwijs. Ook is zij betrokken bij verschillende onderzoeken in de zwembranche. Haar achtergrond als wedstrijdzwemster, zwemtrainster, zwemonderwijzer en vakleerkracht lichamelijke opvoeding stellen haar goed in staat sociaal wetenschappelijk onderzoek en zwempraktijk aan elkaar te verbinden.
Janne en Ester zullen tijdens de golfdag ingaan op het huidige imago van de zwembranche, haar toekomstperspectieven en de rol die nieuwe media hierin kunnen spelen. In deze interactieve workshop proberen zij samen met de deelnemers onderzoeksgegevens en good practices uit andere sporttakken te vertalen naar de zwembranche.

Verder zal Marcel de Visser een presentatie geven over ‘Inzet zwemverenigingen binnen de exploitatie van een zwembad”, een verdieping op het masterplan accommodaties dat de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) in 2009 lanceerde. Marcel de Visser is werkzaam bij de KNZB als projectleider accommodatiezaken.
Kern van het verhaal: Een zwemvereniging kan niet zonder zwembad. Het is dan ook zorgwekkend dat meer dan 20% van de 435 bij de KNZB aangesloten zwemverenigingen niet tevreden is over het zwembad dat ze huren. Het ontbreken van een eigen clubruimte, een slechte relatie met de exploitant of een gebrek aan badwater. Vooral dat laatste komt dusdanig veel voor, dat het een belangrijke belemmerende factor is voor de groei van verenigingen. Het betrekken van zwemverenigingen in de exploitatie van zwemaccommodaties biedt perspectieven voor het beter benutten van zwemwater, komt de professionalisering van de zwemverenigingen ten goede, stelt de zwemvereniging in staat een meer maatschappelijke functie te vervullen en versterkt de exploitatie van de zwemaccommodatie.


Ben jij op zoek naar een leverancier van LED verlichting voor in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.In de middag wordt voor de ervaren golfers (in bezit van GVB) een competitie georganiseerd op een 9-holes baan. Voor de startende golfers wordt er een golfclinic georganiseerd, onder leiding van golfprofessionals. Voor deelname aan deze dag betaalt u € 175,00 per persoon exclusief BTW, maar inclusief: documentatie, lunch, deelname congres, greenfee of deelname golfclinic, alle consumpties en uitgebreid diner.

Aanmelden? Klik hier


advertentie

VDH Watertechnology