aandacht voor ‘Kinderen die opvallen’
In het artikel over het zwemwerkplan, schreef Thamar Henneken over het werkplan dat zij samen met collega’s en verschillende zwembaden aan het ontwikkelen is. In het zwemwerkplan komt straks ook aandacht voor ‘Kinderen die opvallen’. Ik ben erg benieuwd of het zwemwerkplan ook soelaas biedt aan kinderen van vluchtelingen. (meer…)
‘Ook vluchteling ouders bang voor verdrinking van hun kinderen’
De campagne van Consument en Veiligheid richt zich op ouders van kinderen van 0-12 jaar en heeft daarbinnen specifiek aandacht vooral op allochtone ouders. Dat een dergelijke campagne hard nodig is, maken cijfers over verdrinkingen en verontrustende berichten van de reddingbrigades en zwembaden en onderzoeken van het Mulier Instituut naar…
Samen werken aan goed zwemonderwijs
Onlangs zijn het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ en het Mulier Instituut een meer structureel samenwerkingsverband aan gegaan. Beide partijen beschikken over veel kennis en kunde die van grote waarde is voor de zwembranche. Het is dan ook niet meer dan logisch dat een bundeling van krachten een positieve bijdrage…
Mini congres ‘Zwembranche 2.0’
Donderdag 26 mei a.s. zal de derde ZwembadBranche Open worden georganiseerd. Een informatieve dag waarbij kennisoverdracht en netwerken wordt gekoppeld aan ontspanning. Thema van deze editie is ‘Zwembranche 2.0’. Tijdens dit mini-congres zullen Janne Kuipers (@jannekuipers), Ester Wisse (@mulierinstituut) en Marcel de Visser (@marceldevisser) hun visie geven op ‘Zwembranche 2.0’….
Zwemkampioenen in de dop in kiem gesmoord?
Rie Mastenbroek, Ada Kok, Inge de Bruin, Pieter van den Hoogenband, Marleen Veldhuis, Maarten van der Weijden, wie kent deze grote namen niet? De meest Olympische medailles voor Nederland worden behaald in het water. En dan rekenen we het bevroren water van de Winterspelen nog niet eens mee.Voor de Olympische…