Met ‘Zwem.’ leert Suzanne Brummel je beter, sneller en efficiënter zwemmen

Regelmatig kreeg Suzanne Brummel als zwemster vragen over zwemmen. Iedere vraag wilde zij beantwoorden, maar op een gegeven moment werd het teveel. Er moest toch een betere manier zijn om haar kennis en expertise te delen? En zo ontstond het idee van een boek. “Er bestaan veel boeken over sport, maar een echt zwemboek was er in Nederland nog niet. Dat terwijl het een sport is die steeds populairder wordt.” Met Zwem. deelt Suzanne haar passie en leert zij je beter, sneller en efficiënter te zwemmen in het zwembad én het open water.”

Gezonde leefstijl

De voordelen van zwemmen hoef je Suzanne als voormalig Nederlands kampioen Open Water Zwemmen niet te vertellen. Maar zij is wel blij dat steeds meer mensen gaan zien dat zwemmen één van de beste manieren is om aan je gezondheid te werken en fit te worden en blijven. “Zwemmen is een zeer geschikte sport om af te vallen, aan je conditie te werken, je core en flexibiliteit te verbeteren en blessures te verlichten. De laatste jaren zien we niet alleen dat steeds meer mensen bewust werken aan een gezonde leefstijl. Ook geven steeds meer mensen de voorkeur aan zwemmen. En door de lage impact (weinig kans op blessures) is het ook heel toegankelijk voor iedereen. Bovendien verbrand je relatief veel calorieën en is er bijna geen andere sport waarbij je meer spieren tegelijkertijd gebruikt. En met name dat laatste maakt dat het ook heel geschikt is ter ondersteuning van een andere sport. Steeds meer topsporters en fanatieke recreanten ontdekken dit voordeel en natuurlijk draagt de populariteit van de triathlon ook bij aan een toename van het aantal zwemmers.”


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij de bouw of renovatie van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Samenwerken

Genoeg kansen ook voor de zwembaden om de zwemfans van dienst te zijn, aldus Suzanne. “Denk aan borstcrawl cursussen of speciale lessen gericht op het keerpunt en andere slagen. Mensen hebben wel hun zwemdiploma(‘s), maar het zwemmen van een goede technische borstcrawl is toch wel even andere koek.” Het grote voordeel hiervan is volgens Suzanne dat mensen dan niet hoeven te zwemmen in een competitie. “Niet iedereen vindt het fijn om wedstrijden te zwemmen, maar wil wel trainen en om zo beter te worden en aan de conditie te kunnen werken.” Suzanne zou ook graag zien dat meer kinderen blijven zwemmen na het behalen van hun diploma. Daarnaast onderstreept zij het belang van samenwerkingen met bijvoorbeeld fysiotherapeuten en diëtisten. “Of kijk als zwembad samen met fitnesscentra eens naar een gecombineerd abonnement. Je kunt elkaar op die manier helpen en versterken”
samenwerken

Nóg leuker

Mensen zijn zich steeds meer bewust van het belang van een gezonde leefstijl en door de bewezen gezondheidseffecten en de groei in populariteit van een sport als de triatlon wordt zwemmen steeds populairder. Voor Suzanne is het wel duidelijk waarom: zwemmen is niet alleen één van de gezondste sporten, maar ook één van de leukste sporten die er is. “En als je door Zwem. de techniek nog beter onder controle krijgt en efficiënter en slimmer kan trainen, wordt het alleen maar nóg leuker!”


advertentie

Normec