27 maart ZwembadBranche Congres

Doe jij de social media? Zo ga je zorgeloos op vakantie!

De vakantieperiode komt er weer aan. Even lekker niks, velen kijken ernaar uit. Maar misschien ben je er als social media manager achter gekomen dat het niet meevalt, of zelfs onmogelijk is, om je werk helemaal los te laten. Gelukkig heeft de Social Media Monteur voor iedereen die graag los wil zijn van alles in de vakantie tips die ervoor zorgen dat je tijdens jouw vakantie je social media helemaal onder controle hebt.

  1. Begin voor je vakantie met het verzamelen van content. Dit houdt ook in dat je checkt of er eventueel marketing campagnes gepland staan waarvoor je materiaal (content) nodig hebt. Zet alles in je contentkalender.
  2. Plan in je contentkalender een paar dagen extra in, zodat je niet meteen op je eerste werkdag al aan de slag moet met nieuwe postings, maar rustig kunt beginnen en je bijvoorbeeld eerst al je emails en reacties kunt wegwerken.
  3. Als je contentkalender helemaal is ingevuld, begin je een week voor je vertrek met het inplannen van de posts. Dit kan met diverse software programma’s (Hootsuite is een bekend en gebruiksvriendelijk programma). Vergeet vooral de extra dagen uit punt 2 niet.
  4. Zorg voor een ‘social media noodgevallen plan’. Er kan tijdens jouw vakantie iets gebeuren waardoor je geplande posts aangepast of zelfs geannuleerd moeten worden. Zorg voor een back-up collega die volledig op de hoogte is en bij alle content kan. Zo hoef jij niet te worden lastiggevallen op je vakantie.
  5. Relax en geniet van je vakantie. Ga offline met je zakelijke accounts. Jouw vakantie is van jou en als je alles keurig hebt ingepland en geregeld is er geen reden om toch in te loggen en de boel in de gaten te houden.

Contentkalender

Mocht je nou denken: ik heb helemaal geen back-up collega, ik ben in mijn eentje het social media team (dit is niet ongebruikelijk), dan kun je natuurlijk ook altijd de SocialMediaMonteur inschakelen. De SocialMediaMonteur is gespecialiseerd in het – al dan niet tijdelijk – overnemen van social media voor bedrijven en organisaties. Oh, en een bonus-tip: download hier nog de gratis contentkalender van 2023.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het verduurzamen van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Lees ook: Social media crisis? Geen paniek..!


advertentie

Hellebrekers