‘Wij zijn meer dan een bak met water’

Afgelopen november vond in Zwembad de Bongerd in Wageningen de eerste editie van de Dive In Cinema plaats, een innovatief concept met veel aandacht voor beleving. Innovatie en beleving, daar staat Alwin Heij (manager Sportfondsen Wageningen) graag voor open. “We zijn niet meer een traditionele bak met water. Als accommodatie hebben wij veel meer te bieden. Dit soort evenementen dragen juist bij aan de beleving van de bezoeker. Iets waar wij in de zwembadbranche nog wel meer aandacht aan mogen besteden.”


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de luchtbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Secret Cinema

Unieke concepten in de zwembadbranche uitrollen? Voor Alwin Heij is er niets mooiers dan dat. Vorig jaar besloot hij, gebaseerd op het idee van de zogenaamde Secret Cinema uit Engeland, een nieuwe filmbeleving naar Nederland te halen. Secret Cinema is een concept waarbij een film op een bijzondere locatie wordt afgespeeld. De locatie wordt in de stijl van de film omgebouwd en acteurs spelen verschillende scenes uit de film live mee. “Met Tim Horsting en Janse Heijn van Tipeaux ben ik om de tafel gaan zitten. Ik heb hen gevraagd of het concept van de Secret Cinema vertaald kon worden naar een zwembad. Samen hebben we het concept volledig uitgewerkt en zijn we op die manier aan de slag gegaan.”

Uitdagingen

Hoewel Secret Cinema al in diverse varianten in Engeland is gehouden, was het nog niet eerder in een zwembad georganiseerd. Het waterelement was tijdens de voorbereidingen een groot aandachtspunt. Tijdens de filmvertoning werden 19 scènes uit de blockbuster Jaws nagespeeld. Hiervoor werd een haai van vier meter nagebouwd die een aantal acteurs moest verslinden. Ook werd tijdens de filmvertoning een boot tot zinken gebracht. “Je moet met zoveel extra dingen rekening houden. Je zit allereerst met het water en de weerstand, maar daarnaast ook met elektriciteit en de special effects die goed uitgevoerd moeten worden. Communicatie met de duikers en de acteurs die zich boven het water bevinden is op zulke momenten cruciaal. Je doet je best om tijdens de voorbereidingen je zo goed mogelijk voor te bereiden, maar tijdens het evenement kunnen er dingen gebeuren die je niet overziet. Op zo’n moment gieren de zenuwen wel even door je keel.”

>> Lees verder in ZwembadBranche #57


advertentie

Dewi Online