Masterclass ‘Creatief in beweging’

Het zwemonderwijs is volop in beweging: nieuwe zwemlesmethodes, nieuwe producten, nieuwe activiteiten. Dit is natuurlijk goed voor de zwembranche, maar verandering roept ook weer nieuw vragen op en vaak loop je tegen problemen op. Hoe ga je daar mee om zonder te vervallen in oude patronen? Oftewel: hoe kun je zelf of met je team dit aanpakken op een creatieve manier?


Toeristische route
Tijdens de praktische masterclass ‘Creatief in beweging’ liet Titeke Postma ons ervaren op welke manier je aan de slag kunt gaan om ideeën te bedenken voor verschillende uitdagende vragen. We zijn vaak geneigd om voor de meest voor de hand liggende optie te kiezen en laten daarmee wel eens hele interessante links liggen. Of om in Titeke’s woorden te blijven: we nemen vaak de snelweg, maar als je een keer de toeristische route neemt en via landweggetjes gaat kom je langs hele leuke plekjes die je nog niet kende.


Ben jij op zoek naar een leverancier van bodemzuigers? 👉 Klik hier.Startvraag
Middels onder meer associëren, de vraag omkeren, het bedenken van vooronderstellingen en het bekijken van de situatie door de bril van een ander werden we aan het werk gezet. Maar niet voordat we ons ‘probleem’ hadden omgezet in een goede startvraag. Want daar begint het hele proces mee. ‘Hoe kan (kunnen) ik (wij) ervoor zorgen dat…’ Om vervolgens op een creatieve manier te kijken aar oplossingen waarin je je bovenal niet moet laten remmen door allerlei beperkingen, maar moet leren om veel meer out of the box te denken. De verschillende werkvormen waarmee Titeke de deelnemers aan het werk zette, maakten dit direct inzichtelijk.

Reacties deelnemers

 • ‘Ik heb heel veel info gekregen waar ik wat mee kan’
  Andrea Duyzer van SC Helsdingen-Gemeente Vianen
 • ‘Zeer leerzaam, duidelijk voor een ieder te volgen, intensief en gevarieerd’
  Marjan van Lammeren van De Meerkamp
 • ‘Heel leuk, veel informatie en oefeningen om ‘anders’ te leren denken’
  Simone Andriessen van Sportfondsenbad Amsterdam Oost
 • ‘Positief, leerzaam, gaf nieuwe inzichten en het was erg gezellig!’
  Leonie Hendriks van De Boetzelaer
 • ‘Prettige aanpak, afwisselend programma, prettig dwingende oefenvormen’
  Leone Hamaker

Heb je de Masterclass gemist, maar wil je ook graag op een creatieve manier naar oplossingen kijken? Op 13 oktober geeft Titeke Postma weer een Masterclass ‘Creatief in beweging’.


advertentie

Hellebrekers