KNZB richt zich met vernieuwd platform Mijnzwemcoach meer op ongebonden zwemmer

Het vernieuwde platform van Mijnzwemcoach is live gegaan. Met de verbeterde versie van het succesvolle platform gaat de KNZB zich nog nadrukkelijker richten op de ongebonden zwemmer. Deze zwemmer is één van de pijlers van de zwembond. Met Mijnzwemcoach wil de KNZB de zwembranche een kans bieden om de – nu nog – ongebonden zwemmer te binden aan de zwemsport. “Met de online e-learningmodule word je gestimuleerd om de training in de praktijk te brengen, bij het zwembad bij jou om de hoek. Het is daarmee niet alleen een product van de KNZB, maar voor heel zwemmend Nederland.”

Individualisme

Mijnzwemcoach.nl verwierf de afgelopen jaren vooral bekendheid door de populaire 12-weekse KNZB borstcrawlcursus. Deze werd de afgelopen drie jaar gevolgd door maar liefst zesduizend zwemmers in één van de negentig aangesloten zwembaden. In een tijd van toenemend individualisme in de sport, richt Mijnzwemcoach zich met succes volledig op de zwemmer die zijn baantjes wil trekken op een moment dat het hem uitkomt. Het platform richt zich op drie verschillende trainingsvormen: begeleid trainen, zelfstandig trainen en gericht trainen. De vertrouwde borstcrawlcursussen, onder leiding van gekwalificeerde KNZB-trainers, worden uiteraard ook voortgezet.

Lees ook: Individualisering van de sport? Zo houd je banenzwemmen leuk!

Zelfstandig trainen

Op het nieuwe platform wordt de nadruk meer gelegd op het zelfstandig trainen middels trainingsschema’s en techniekvideo’s. Zo traint iedere zwemmer met persoonlijke schema’s, die zijn afgestemd op zijn of haar niveau. Zwemmers kunnen zich ook tijdens specifieke zwemclinics verbeteren. De KNZB organiseert vanuit Mijnzwemcoach clinics met thema’s als triatlon, voeding, yoga, openwaterzwemmen. Floor van den Nieuwenhoff, projectleider Mijnzwemcoach bij de KNZB: “Met dit vernieuwde platform willen we de recreatieve en prestatieve zwemmers in Nederland nog beter bedienen. Beginnende triatleten of banenzwemmers kunnen met Mijnzwemcoach aan de slag om hun zwemtechniek en conditie te verbeteren. En dat binnen de juiste trainingsvorm en -tijd die bij hen past. De één volgt eerder een cursus in groepsverband, terwijl de ander liever zelf aan de slag gaat met online trainingsprogramma’s.”

Garandeer jouw bezoekers een veilig én comfortabel zwembadbezoek