23 april ZwembadBranche Dag Belgie

Hoe houd je een zwembad aantrekkelijk?

Vroeger had je in een dorp alleen een zwembad en wat buiten speeltoestellen en dat was het dan. Tegenwoordig kunnen kinderen op een vrije dag kiezen wat ze willen! Veel activiteiten liggen binnen fietsafstand, en zo niet, dan heeft iedereen tegenwoordig een auto om te komen waar ze willen. Dat maakt het voor de zwembaden, naast alle bezuinigingen, nog lastiger om klanten naar zich toe trekken. Oftewel: hoe houd je een zwembad aantrekkelijk? Minette Lommers vertelt in haar blog hoe Den Ekkerman dat doet.

Altijd Actief en in Beweging

Op onze website staat: Altijd Actief en in Beweging. Dat is ook waar wij voor staan. Geen dag is bij ons hetzelfde en elke week hebben we weer nieuwe uitdagingen. En hebben we die niet, dan verzinnen we ze zelf wel. Onze bezoekers weten daar al alles van. We houden namelijk bij de lessen vooral van afwisseling, plezier maken, de klanten vermaken en regelmatig eens wat thema weken erin gooien om het voor iedereen leuk en gezellig te houden. Ook voor de instructeurs is het goed om weer eens anders over een les na te denken en andere oefeningen te verzinnen. Op deze manier komen we het jaar gemakkelijk en attractief door.


Ben jij op zoek naar een leverancier van bodemzuigers? 👉 Klik hier.Recreatie

Maar hoe krijg je dan meer klanten naar het recreatieve zwemmen? Dit zijn vaak klanten die misschien twee of drie keer per jaar komen zwemmen. Ook daar proberen we steeds weer naar activiteiten te zoeken om de mensen te vermaken. Je kunt natuurlijk regelmatig een korting gaan geven, maar dan houden we helaas ons hoofd niet boven water. Wat je ook kunt doen is extra activiteiten verzinnen, waardoor de klanten meer waar voor hun geld krijgen. Voor ons werkt dit het beste. Vandaar dat er de komende maanden weer heel wat op ons programma staat! (En ook nog eens met korting…).

Sjors Sportief

Elk jaar doen we mee met Sjors Sportief. Kinderen van de basisschool (in ons geval vanaf groep 5, omdat de kinderen dan meestal een zwemdiploma hebben) mogen dan gratis aan een sportactiviteit mee doen. Het kan gratis omdat deze activiteit wordt georganiseerd door de gemeente en voor iedereen toegankelijk moet zijn. Dit jaar hebben we 6x zeemeermin zwemmen op het programma staan. En het blijkt kennelijk een goede keuze te zijn, want deze activiteit zat al binnen 15 minuten vol. Vet gaaf toch? 

Meivakantie

In de meivakantie hebben we uiteraard onze oude vertrouwde wipe out en loopmat voor in het sportbad. Maar….. we hebben in de eerste week nog een extra wipe out erin liggen! Speciaal voor de kinderen die van uitdaging en beweging houden en een zwemdiploma hebben. En dat is nog niet alles. In het instructiebad hebben we, jawel, de Kleine Wandelaar er weer in liggen. Na het succes van de kerstvakantie hebben we met het geld dat we al hebben opgehaald en wat extra geld dat we zelf hebben bijgelegd deze mooie attractie aangeschaft. Wij zien hier zeker de meerwaarde van in en willen weer graag die lachende kindergezichtjes in het zwembad zien.

Deze blog is geschreven door Minette Lommers, manager van Zwembad Den Ekkerman. Herken jij je in de woorden van Minette? laat het ons weten via een reactie hieronder of op onze facebookpagina.

Heb jij ook een mooi verhaal uit de praktijk dat je graag met je collega’s wilt delen? Mail naar info@zwembadbranche.nl