Kamervragen over coronatoegangsbewijs bij zwemles

Michiel van Nispen, Tweede Kamerlid SP heeft vragen gesteld aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het besluit om coronatoegangsbewijzen verplicht te stellen voor ouders die hun kind naar zwemles komen brengen. Michiel van Nispen heeft aangedrongen op ‘met de grootst mogelijke spoed’ en hoopt op antwoorden nog voordat de nieuwe maatregelen ingaan. Hieronder de vragen op een rij.

Vragen

  1. Waarom heeft u ervoor gekozen om het coronatoegangsbewijs (CTB) ook van toepassing te laten zijn voor ouders die hun kind naar zwemles komen brengen?
  2. Hoeveel ouders zullen zich naar verwachting moeten laten testen om hun kind naar zwemles te mogen brengen?
  3. Bent u het ermee eens dat zwemlessen een essentiële activiteit zijn?
  4. Bent u het ermee eens dat het onacceptabel is als kinderen zwemlessen missen en hierdoor minder goed leren zwemmen, doordat ouders de toegang wordt geweigerd tot zwembaden?
  5. Herinnert u zich dat u op 8 maart dit jaar juist een kleine aanpassing van de coronamaatregelen hebt doorgevoerd om ervoor te zorgen dat de zwemlessen doorgang konden vinden? Hoe verklaart u het dat u deze keer er juist voor kiest om de coronamaatregelen rondom zwemlessen ook te verzwaren, terwijl u destijds deze expliciet uitzonderde?
  6. Bent u bereid om een uitzondering te maken op de verplichting van het CTB voor ouders die hun kinderen komen halen of brengen naar zwemles?

Lees ook:


advertentie


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met het schoonmaken en schoonhouden van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.