Op zoek naar die ene leverancier?

Nieuwe maatregelen: coronatoegangsbewijs in alle binnen- en buitensportlocaties

Nieuwe maatregelen: coronatoegangsbewijs in alle binnen- en buitensportlocaties

Om het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames te beteugelen heeft het demissionaire kabinet zojuist een aantal maatregelen afgekondigd. Dit heeft tevens gevolgen voor de zwembranche. Het coronatoegangsbewijs gaat nu ook gelden voor alle binnen- en buitensportlocaties voor mensen vanaf 18 jaar. Vanaf 6 november mogen sporters en publiek alleen deze locaties betreden met een geldige QR-code en een geldige ID.

Maatregelen

Na het loslaten van coronamaatregelen afgelopen 25 september is het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames fors toegenomen. Het demissionaire kabinet maakt zich zorgen en om erger te voorkomen en de zorg voor een ieder toegankelijk te houden, heeft men een set aan maatregelen opgesteld. Het gaat hierbij om:

  • Het invoeren van de mondkapjesplicht in publiek toegankelijke binnenruimtes waar geen coronatoegangsbewijs hoeft te worden getoond
  • Werk minimaal de helft van je werktijd thuis
  • Reis zoveel mogelijk buiten de spits
  • Een dringend advies om anderhalve meter afstand te houden
  • Het uitbreiden van het coronatoegangsbewijs, bijvoorbeeld bij de georganiseerde sportbeoefening vanaf 18 jaar zoals zwemmen. Dit geldt voor sporters en publiek in alle binnen- en buitensportlocaties, inclusief sportkantines.

Tevens gaat het kabinet een wetswijziging in gang zetten waardoor werkgevers een coronatoegangsbewijs kunnen vragen aan hun personeel en het personeel dat moet laten zien. Werkgevers mogen nu wel vragen of medewerkers gevaccineerd zijn, maar werknemers hoeven hier geen antwoord op te geven en een werkgever mag, indien het bekend is, ook niet vastleggen of iemand wel of niet is gevaccineerd. Daarnaast wijst men op de huidige basisregels zoals blijf thuis bij klachten en laat je testen en zorg voor voldoende frisse lucht.

Coronatoegangsbewijs

Dit betekent dat vanaf 6 november sporters en publiek in alle binnen- en buitensportlocaties een geldige QR-code moeten laten zien en een geldige ID. Het gaat bij de georganiseerde sportbeoefening om mensen vanaf 18 jaar. Een geldige QR-code krijg je als je volledig gevaccineerd bent, corona hebt gehad, of een negatieve coronatest hebt van maximaal 24 uur. Een test kan worden gedaan bij een van de aangesloten testlocaties en is gratis.

Vervolg

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over deze maatregelen. Na de invoering gaat men kijken of de nieuwe maatregelen effect hebben. Als de trend niet keert, acht het demissionair kabinet nieuwe maatregelen op 12 november reëel.

Lees hier het Protocol Verantwoord Zwemmen versie 8.0 met daarin de nieuwe maatregelen die gelden voor zwembaden vanaf 6 november.

Kijk voor meer informatie over de persconferentie en de nieuwe maatregelen. www.rijksoverheid.nl

ZwembadBranche Dag
Sera Dataduiker