15 oktober ZwembadBranche Dag

‘Ik wil, ik wil…’ 6 tips om iets duidelijk te maken

Communiceren, het is en blijft lastig. Hoe breng je iets over op een kind in je zwemles, hoe zorg je dat een ouder luistert naar jou en hoe maak je duidelijk dat je graag wil dat je collega ook eens helpt. Het zit vaak in de kleine dingen, seintjes of hintjes, die je kunt inzetten om het duidelijker over te brengen. Op Reptoir las ik een aantal tips. Zeker handig voor de kinderen op jouw zwemles, ouders die je vaak te woord moet staan en collega’s waar je iets van gedaan wil krijgen maar ook graag te vriend wilt houden.

1. Jaknikker
Knik ja als je wilt dat mensen jou geloven en je hen duidelijk wilt maken dat je hen gelooft. Jaknikken creëert een vertrouwensband.


Ben jij op zoek naar een leverancier van bodemzuigers? 👉 Klik hier.2. Goede luisteraar
Als je wilt dat iemand jou ziet als een goede luisteraar, herhaal dan woorden en zinnen die zij zeggen. Uiteraard moet je niet overdrijven, want dat is dan juist weer heel ongemakkelijk.

3. ‘Mijn vader zei altijd..’
Zeg altijd als je iets wijs vertelt dat je vader dit je vertelde, of je moeder. Mensen geloven je sneller als je ouders wijsheid erbij haalt.

4. Geef keuzes
Wil je kinderen een oefening laten doen? Vraag ze dan of ze iets tien of vijf keer willen doen, dan hebben ze het idee dat er een keuze voor hen is.

5. ‘Ik wil graag je hulp’
Als je wilt dat iemand je helpt, zeg dan de woorden: ‘Ik zou graag je hulp willen met..’ Daarmee spreek mensen aan op hun geweten. Lijkt heel simpel, maar het werkt.

6. Reik iets aan in een gesprek
Je wilt dat je collega eindelijk eens de spullen opruimt na discozwemmen? Geef de spullen eens aan terwijl je een gesprek voert, hij of zij zal het dan onopgemerkt een reminder krijgen van de taak die hij nog moest doen.


advertentie

Pomaz