Ik wens je veel personeel: zo word jij de aantrekkelijkste werkgever!

De uitspraak ‘ik wens je veel personeel’ heeft vooral een negatieve betekenis en betekent zoiets als diegene veel zorgen en veel ellende toewensen. In een tijdperk van nijpend personeelstekort waarin talent schaars is en de concurrentie om de beste werknemers groot, krijgt het een hele andere lading. Veel personeel: wie wil dit nu niet? Maar het is nogal een uitdaging. Erik Titulaer biedt in zijn boek ‘Zo word jij de aantrekkelijkste werkgever! In 10 stappen naar het moeiteloos werven en behouden van talent’ een verfrissende en praktische gids voor iedereen die op zoek is naar heel veel fantastische medewerkers.

Inspirerend en uitvoerbaar

Het aantrekken en behouden van talent is in deze tijd een van de grootste uitdagingen. Titulaer begrijpt dit als geen ander en presenteert een aanpak die zowel inspirerend als uitvoerbaar is. Zijn boek is niet alleen een handleiding, maar ook een wake-up call om het personeelsbeleid eens te veranderen. Wat dit boek zo waardevol maakt, is de gestructureerde aanpak. Titulaer heeft het proces opgedeeld in 10 overzichtelijke stappen, elk met praktische tips en real-life voorbeelden.


Ben jij op zoek naar een leverancier van waterspeeltoestellen? 👉 Klik hier.10 Stappen naar Succes

  1. Creëer een Inspirerende Werkcultuur – Hoe zorg je ervoor dat je bedrijfscultuur niet alleen aantrekkelijk is, maar ook authentiek en inspirerend?
  2. Bied Competitieve Voordelen – Wat maakt jouw aanbod uniek en aantrekkelijk voor topkandidaten?
  3. Investeer in Persoonlijke Ontwikkeling – Waarom voortdurende educatie en groei essentieel zijn voor werknemers.
  4. Bouw aan een Sterk Werkgeversmerk – Hoe je jezelf als topwerkgever kunt positioneren.
  5. Gebruik Technologie en Data – Maak slim gebruik van moderne technologieën om talent aan te trekken en te behouden.
  6. Stimuleer Werk-Privé Balans – De rol van flexibiliteit en welzijn in het aantrekken van werknemers.
  7. Creëer Kansen voor Groei – Waarom doorgroeimogelijkheden cruciaal zijn voor talentbehoud.
  8. Wees Transparant en Eerlijk – Hoe open communicatie het vertrouwen van werknemers versterkt.
  9. Bied een Betekenisvolle Werkomgeving – Zorg dat medewerkers zich verbonden en gemotiveerd voelen.
  10. Implementeer een Sterk Onboardingproces – De eerste indruk is alles, hoe maak je die onvergetelijk?

Lees ook: Zo gebruik je de huisstijl voor het werven van nieuw personeel

Aantrekkelijke werkplek

De arbeidsmarkt verandert snel en bedrijven moeten zich aanpassen om relevant te blijven. “Zo word jij de aantrekkelijkste werkgever!” is dan een essentieel hulpmiddel voor organisaties die willen groeien en bloeien in deze dynamische omgeving. Titulaer laat daarbij zien dat het mogelijk is om niet alleen talent aan te trekken, maar ook om een omgeving te creëren waarin werknemers kunnen floreren. In zijn boek lees je inspirerende voorbeelden van bedrijven die erin geslaagd zijn een aantrekkelijke werkplek te creëren. Deze cases bieden niet alleen inzicht, maar ook praktische lessen die direct toepasbaar zijn. Daarnaast bevat het boek tal van tips en tools die je kunt gebruiken om je eigen organisatie te verbeteren. Met als resultaat een werkplek waar talent graag wil werken en blijven. Het boek biedt een duidelijke routekaart naar succes, met praktische stappen die je vandaag nog kunt implementeren en is daarmee een inspiratiebron voor elke organisatie.


advertentie