Heb jij ZwembadBranche #87 al gelezen?

De kop is er af en de eerste ZwembadBranche van 2023 ligt vanaf vandaag weer bij [bijna] alle professionals uit de zwembranche in de bus. Een nieuw jaar brengt weer nieuwe kansen, tegelijkertijd zijn de uitdagingen ook dit jaar nog groot. In deze uitgave hebben we weer een mooie mix van artikelen en columns over ontwikkelingen en actuele thema’s uit de zwembranche. We lichten er hieronder een aantal toe. Als jij de volgende gedrukte uitgave ook [thuis] wilt ontvangen, meld je dan vandaag nog aan voor een gratis abonnement.

Om zwemmen gezond en veilig te houden in Europa is de Omgevingswet cruciaal

Ludo Feyen is een bekende speler in de zwembranche. De scheikundig ingenieur is van Belgische komaf, maar heeft inmiddels ook naam gemaakt in Nederland. Als geen ander weet hij voor welke uitdagingen wij staan. Als je hem vraagt naar de belangrijkste voor nu, noemt hij voor zowel Nederland als België direct de Omgevingswet, die wederom is uitgesteld. “Dat is zeer betreurenswaardig, met deze nieuwe wet hebben we voor heel Europa een mooi voorbeeld van hoe we het zwemmen de komende decennia veilig en gezond kunnen houden.”


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij de bouw of renovatie van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Zwemonderwijs gaat niet ten koste van het onderwijs, het hóórt bij het onderwijs

Erik Scherder is een groot voorstander van bewegen en werkt met hart en ziel als verbinder tussen de wetenschap en de samenleving om Nederland (meer) in beweging te krijgen. “De corona epidemie is ingrijpend, maar wij leven al langer in een epidemie van fysieke inactiviteit met alle gevolgen van dien. Hiervan lijkt men zich alleen nog onvoldoende doordrongen. “Als we nu echt iets willen veranderen, moet de overheid zich veel minder vrijblijvend opstellen en bewegen (en ook zwemmen) integreren in het onderwijs.”

Het drukken en verzenden van ons magazine duurt een week. Zeker in deze tijd kan er in een week veel gebeuren. Meld je daarom vandaag nog aan voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de zwembranche.

‘Blijf gewoon lekker zwemmen, zo heb je ook nog wat aan je diploma’

Marjorie Meijer is al jarenlang werkzaam in de zwembranche. Als Hoofd zwemzaken was zij verantwoordelijk voor de zwemlessen in zwembad De Waterlelie in Aalsmeer, momenteel vervult zij dezelfde rol bij zwembad De Wel in Nieuwkoop. Hoewel dit zwembad kleinschaliger is, zijn de uitdagingen hetzelfde. “Uiteindelijk wil je dat alle kinderen met plezier leren zwemmen en blijven zwemmen. Als medewerkers zijn wij hierbij van belang, maar cruciaal zijn de ouders. Nog te vaak wordt dit onderschat.”

Het is zo’n mooie branche, er werken zoveel mensen met passie voor hun vak’

Al een kwart eeuw werkt Petra van Rooijen met hart en ziel in de zwembranche en draagt zij graag haar steentje bij aan de ontwikkelingen binnen de branche. Maar Van Rooijen is niet alleen professioneel betrokken, vroeger was zij ook al veel in het zwembad te vinden. Het was haar vader die haar uiteindelijk het zetje gaf om van haar hobby haar werk te maken en daar is zij hem tot op de dag van vandaag dankbaar voor. “Het is zo mooi om in de zwembranche te werken, er werken zoveel mensen met passie voor hun vak.”

En meer… veel meer!

Zo vertelt Hans Zwerver van ‘National Center Exercise is Medicine’ over hoe bewegen het medicijngebruik kan verminderen en laat Kees Kraaijeveld zien welke rol (leren) zwemmen speelt bij de mentale vooruitgang van de jeugd en een toekomstige weerbare samenleving. Daarnaast lees je meer over de samenwerking die Shiva de Winter is aangegaan met de Voedselbank om zwemles mogelijk te maken voor gezinnen die dit niet kunnen betalen. En ook hoe het ontwikkelen van een Waterpark het vrijzwemmen in de Rotterdamse zwembaden een boost heeft gegeven. En natuurlijk delen onze columnisten ook dit keer weer hun visie op ontwikkelingen in de zwembranche.

Lees ZwembadBranche #87 online via deze link

ZwembadBranche Congres


advertentie

VDH Watertechnology