23 april ZwembadBranche Dag Belgie

Heb je een evenement? 10 redenen om het als event op Facebook te delen!

Niet iedereen post vol trots op Facebook dat ze bij de kassa in het zwembad staan. Uiteraard uitzonderingen daargelaten… Wat men wel leuk vindt om te posten, is als men ergens heengaat: ‘Ik ben erbij!’. Hetzelfde geldt voor deelnemen aan een work out of een training. Het is daarom zeker de moeite waard om voor een evenement op Facebook een event pagina aan te maken. Nog niet overtuigd? De Social Media Monteur geeft je 10 redenen!

 1. Gratis publiciteit
  Als iemand op Facebook aangeeft deel te nemen aan een evenement, wordt dit in de tijdlijn aan zijn/haar Facebook vrienden getoond. Hierdoor zien de andere Facebook vrienden dit en de kans is groot dat zij in dezelfde omgeving wonen en gedeelde interesses hebben. Wellicht vinden zij dit evenement ook interessant en zo bereik je heel makkelijk én gratis je doelgroep.
 2. Makkelijk om nieuwe informatie door te geven
  Als er iets wijzigt in de planning, de tijden of inhoud, worden je bezoekers automatisch op de hoogte gehouden als je dit op de evenementpagina aanpast.
 3. Het staat direct in de agenda van bezoekers
  Het evenement wordt automatisch toegevoegd aan de Facebook evenementen kalender/agenda. Veel gebruikers hebben hun digitale agenda’s verbonden met Facebook en dan wordt het evenement automatisch ook daar aan toegevoegd. Ook handig: iedereen die op Facebook aangeeft een evenement te bezoeken krijgt standaard een paar dagen vantevoren en op de dag van het evenement een pop-up als reminder.
 4. Mogelijkheden voor extra content
  Als iemand op Facebook aangeeft naar een evenement te gaan, zien veel vrienden dat voorbijkomen op hun tijdslijn. Als ze ook nog eens een like geven aan andere posts op jouw pagina zien hun vrienden dat ook.
  Kortom, het is een extra mogelijkheid om gratis publiciteit te krijgen onder vrienden van mensen die naar het evenement gaan: de perfecte doelgroep! Voorbeelden van extra content zijn:
  • Foto’s
  • Video’s (trailers, teasers)
  • Artikelen op nieuws- en andere sites die melding maken van je aankomende evenement.
 5. Lees ook: Social media, laat je zwembad zien met ‘Instagram TV’


  Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het verduurzamen van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier. 6. Hashtag om feedback te verzamelen
  Facebook heeft net als Twitter en Instagram de mogelijkheid om hasthags te gebruiken. Als je een # gebruikt kan iedereen die klikt op de hashtag, zoeken naar andere berichten en updates met die hashtag. Op die manier kun je zorgen dat mensen die naar hetzelfde evenement gaan elkaars berichten en foto’s kunnen vinden. Ook als iemand je pagina niet volgt, komt je bericht in de zoekresultaten bij naar voren bij mensen die middels de eventhashtag zoeken.
 7. Promoot je evenement onder nieuwe doelgroepen
  Facebook is bij uitstek ‘mond-tot-mondreclame’. Mensen zien van hun vrienden wat ze doen en als dit positief is, is dat gratis reclame voor je evenement. Het allermooiste is het natuurlijk als mensen uit zichzelf aangeven bij een evenement te zijn op Facebook. Maar mensen komen niet altijd uit zichzelf naar je evenement pagina en/of berichten. Je kunt er voor kiezen om je evenement te promoten op Facebook. Dit kan al vanaf een paar euro per dag en kun je gericht doen onder bijvoorbeeld de vrienden van je fans of een specifieke andere doelgroep. Je betaalt per klik. Het is aan te raden om een bedrag voor deze ‘Facebook ads’ te reserveren in je marketingbudget.

 8. Opvallen bij andere evenementen
  Je evenement worden als ‘verwante evenementen’ getoond bij andere evenementen op Facebook. Dat werkt zoals je misschien wel kent van online shops: ‘mensen die dit kochten, kochten ook…’. Op Facebook wordt jouw evenement hier automatisch meegenomen. Zodoende val je ook op bij mensen die mogelijk in jouw doelgroep vallen.
 9. Directe link naar kaartverkoop
  Als je doet aan kaartverkoop, kun je in het evenement een directe link naar de kaartverkoop (via een URL) toevoegen. Dat maakt het voor de bezoeker nog makkelijker om kaarten te kopen.
 10. Extra contact momenten na afloop
  Behalve het creëren van buzz voorafgaand en tijdens het evenement op Facebook, is kort na afloop ook een ideaal moment om content te delen! Als je bezoekers/deelnemers een leuke tijd hebben gehad en ze zien een foto van het evenement met bijvoorbeeld een tekst als ‘bedankt’, is de kans erg groot dat mensen dit liken en hopelijk zelfs een korte recensie geven.
 11. Vrienden uitnodigen
  Je kunt persoonlijk vrienden uitnodigen voor jouw event. Hoe leuk is het als iemand jouw persoonlijk attendeert op een evenement? Afhankelijk van de instellingen ontvangt die persoon ook nog een mail met de uitnodiging. En nog handiger: als je mede-organisatoren hebt en die aan je event koppelt, kunnen zij hun vrienden persoonlijk kunnen uitnodigen!

Heb ik teveel gezegd? Volgens mij niet. Bij het eerste volgend evenement, dus zeker een event aanmaken op Facebook.

Met dank aan de Social Media Monteur