Heb je de extra dikke beurseditie van ZwembadBranche al gelezen?

Nog iets meer dan een week en dan is er weer een ZwembadBranche Dag. Eindelijk weer samen! Welke exposanten je kunt zien op het beursplein en welke workshops je kunt volgen, lees je in deze beurseditie die vanaf vandaag weer bij jou in de bus kan vallen. Maar natuurlijk besteden wij ook weer aandacht aan de actualiteiten in de branche, lees je over nieuwe ontwikkelingen en delen onze columnisten hun visie.

Van coronacrisis naar energiecrisis: wat betekent dit voor de zwembranche?

De inflatie en energiecrisis zorgen voor een lastenverzwaring, om de koopkrachtdaling enigszins te beperken komt het kabinet met een miljardenpakket. Het is alleen nog onduidelijk of er compensatie komt voor andere gedupeerden. Duidelijk is wel dat het nodig is. Uit een inventarisatie blijkt dat situatie voor veel zwembaden waarvan het energiecontract afloopt onhoudbaar is en sluiting dreigt. Van de coronacrisis gaan we over in een energiecrisis: wat betekent dit voor de zwembranche? Wij vroegen het een aantal betrokkenen uit de branche.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met het schoonmaken en schoonhouden van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Huis van Werkvermogen: tool voor duurzame inzetbaarheid

Een gezonder en vitaler leven. Dat is waar Sportservice De Vallei in Gelderland als regiopartner voor sport en bewegen voor staat. Aan die missie wordt ook dagelijks gewerkt, hoe vreemd is het dan als die medewerkers zélf niet helemaal lekker in hun vel zitten op het werk? Joost Gerrits stelde zich als beleidsmedewerker die vraag tijdens een masteropleiding HRM en vond inspiratie in het Huis van Werkvermogen. Met een schreeuwend tekort aan personeel en medewerkers die steeds meer op de toppen van hun tenen lopen zeker interessant.

In het beurskatern van deze extra dikke uitgave lees je alles over de ZwembadBranche Dag van 11 oktober. Alle exposanten komen aan bod en daarnaast vind je meer informatie over het workshopprogramma en de VTZ Technische Start.

Athletic Skills Model zorgt voor creatieve beweegoplossingen in het zwembad

Beter worden in zwemmen kan ook door van andere sporten te proeven. Operationeel manager Jorick Hendriksen van het Athletic Skills Model (ASM) is er heilig van overtuigd dat de Schijf van 10! zwemmen en aquasporten een stuk leuker en veelzijdiger kan maken. Hij verbaast zich al langer over de achteruitgang in motorische vaardigheden bij veel sporters om hem heen. Maar hij weet ook dat door goed te leren bewegen er een wereld valt te winnen. Voor de gezondheid, het welzijn en de fitheid in het algemeen én het plezier. Dit geldt ook voor bewegen in het water.

Wat moet er gebeuren om het tij te keren?

De zomer van 2022 was uitzonderlijk en velen zochten verkoeling in het buitenbad, de zee of binnenwater. Maar helaas bleek ook dit jaar weer: een dagje aan het strand, een zwemtocht in een meer of een frisse duik in een rivier is niet zonder gevaren. Voor een aantal zwemmers en hun dierbaren eindigde het zwemmen in open water in een ongekend drama. Voor Koen Breedveld (directeur Reddingsbrigade Nederland) en Bernard Korte (directeur Nederlands Instituut Veiligheid Zwemlocaties) is het duidelijk, er moet nu iets gebeuren om het tij te keren.

En meer… veel meer!

Zo lees je alles over de nieuwbouw van De Koerbelt, een duurzaam en toekomstbestendig zwembad dat meer energie opwekt dan het nodig heeft, vertelt Henk Meijer over de uitdaging waar de zwembadtechniek voor staat. En natuurlijk delen onze columnisten ook dit keer weer hun visie op ontwikkelingen in de zwembranche.

Lees ZwembadBranche #85 nu online via deze link.

Wil jij de volgende editie van ZwembadBranche (thuis) in de bus hebben? Meld je dan vandaag nog aan voor een gratis abonnement via deze link.

Waarom de ZwembadBranche Dag bezoeken?

je leest alle redenen hier


advertentie

Aquatickets