Happy Valentijn: wat doet jouw zwembad?

Donderdag is het Valentijn. Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. Het is een dag om even stil te staan bij de liefde. Ook binnen de zwembranche wordt aandacht besteed aan Valentijn. Wij vroegen welke actie jullie doen. Een aantal staan genoemd in deze blog. Zoek je nog een leuke actie voor Valentijn? Je hebt nog een paar dagen de tijd!

Bisschop Valentijn

Hoewel Valentijn een ingeburgerd begrip is, is vooral veel onduidelijk over de herkomst ervan. Wel duidelijk is dat paus Gelasius in het jaar 496 de veertiende februari uitriep tot de dag van de heilige Valentijn. Verder gaat de legende dat een jong paar -man was een heidense soldaat, de vrouw een christen- bij bisschop Valentijn kwam om hen te trouwen. Valentijn vond de liefde zwaarder wegen dan de wetten van de keizer, en huwde het stel. Al gauw volgden meer paren en werd Valentijn gearresteerd. Toen hij voor de keizer moest verschijnen, probeerde hij die te bekeren waarop de Keizer Valentijn liet onthoofden. Dit was op 14 februari.

Valentijn in het zwembad

Tot op de dag van vandaag wordt Valentijn nog gevierd. Ook in de zwembranche. Wij zetten een aantal leuke acties op rij. Wat ga jij doen?

 • Valentijn Dating Night – Zevenkampse Ring Rotterdam
  Tijdens de ‘Valentijn Dating Night’ in de Zevenkampse Ring kunnen singles langskomen voor een gezellig avond. Gewoon om andere mensen ontmoeten of voor een gezellig praatje. Van 19.30 tot 21.30 uur kun je terecht in het restaurant voor een gezellige avond met muziek, een hapje en onbeperkt drankjes. De avond is geschikt voor iedereen en kost 12,50.
 • En natuurlijk is het ook buiten Valentijn om leuk om samen te zwemmen. Lees ook: Samen zwemmen? Gezelschap en begeleiding motiveert om te bewegen

 • Zwemmen met je knuffel – Sportcomplex De Hoge Devel Zwijdrecht
  Ieder jaar heeft Sportcomplex De Hoge Devel een actieweek rondom Valentijdsdag voor het Ouder en Kindzwemmen. Gevraagd wordt aan de ouders en kinderen om niet alleen in zwemkleding, maar ook in pyjama te komen en de favoriete knuffel van het kind mee te brengen. De les staat dan in het teken van zwemmen met je kleding aan (een pyjama is immers niet al te zwaar) en de kinderen worden uitgedaagd met hun knuffel.
 • Hartjes voor een wipe out – Den Ekkerman Veldhoven
  Bij Den Ekkerman zamelt men geld in voor een wipe out in het water. Koekjes, maar ook armbandjes en kettinkjes, die belangeloos gemaakt zijn door zorgorganisatie Severinus worden verkocht en het geld gaat naar de wipe out. Voor Valentijn zijn er speciale Valentijn koekjes met hartjes en kettinkjes en armbandjes met een hartje. Mensen kunnen dit kopen voor hun Valentijn en tegelijkertijd bijdragen aan een wipe out.
 • Couples yoga challenge – Laco
  Bij zwembaden met een fitness houdt Laco een ‘couples yoga challenge’. Hierbij vragen men stelletjes om een aantal yoga poses na te doen. Hiervoor is een video gemaakt waarop koppeltjes een 5-tal yoga poses voordoen, van makkelijk tot wat lastiger. Als stelletjes in de reacties een foto of video achterlaten van hun poging, maken zij kans op een dinerbon van € 50,00. Natuurlijk een erg leuke manier om actief bezig te zijn én het zorgt gegarandeerd voor hilarische momenten met de partner. Ook zeker geschikt voor zwembaden zonder fitness.
 • Tweede kaartje gratis – Optisport
  Bij zwembaden van Optisport kun je als stel op 14 februari komen zwemmen voor de helft van de prijs, het kaartje voor je partner is dus gratis.“VConsyst”