15 oktober ZwembadBranche Dag

Happy 2024: een goed begin, is het halve werk!

De feestdagen zijn weer voorbij en alles is terug in het ‘normale’ ritme. De kerstboom staat weer op zolder, geen oliebollen meer, de kinderen zijn terug naar school en bij het koffiezetapparaat is het weer druk met collega’s. Het is altijd even wennen, maar tegelijkertijd markeert het ook een nieuw begin. Een nieuw jaar biedt ook weer volop nieuwe kansen. Ik wens je dan ook een mooi nieuwjaar vol liefde en gezondheid. En om het jaar goed te starten, hierbij enkele nuttige tips om zo productief mogelijk te zijn in 2024!Ben jij op zoek naar een (nieuw) leerlingvolgsysteem voor jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Schrijf het van je af
‘Mijn hoofd loopt over.’ Herken je dat? Wees gerust je bent echt niet de enige. Maar gelukkig is het niet nodig. Je kunt het van je afschrijven en zo daadwerkelijk je hoofd leegmaken. Maak een duidelijke to do list. Je zult zien dat je hiermee weer meer rust in je hoofd krijgt. Je voelt je minder gejaagd, waardoor je de taken die je moet doen echt beter kunt doen.

Begin de dag met je emails
Begin de dag met het checken van je email. Een email kan voor heel veel afleiding zorgen. Dit wordt nog te vaak onderschat. Als je dit dus tussendoor doet, kost het veel te veel tijd. Als je ermee begint, ben je gelijk weer bij en kun je ook direct actie ondernemen. Vervolgens kan je aan je ‘echte’ werk en laat je mail voor wat het is. Zet dus ook alle notificaties uit. Anders word je toch nog gestoord en ben je toch geneigd te kijken én te reageren. En dat is helemaal niet nodig, niemand verwacht dat jij meteen reageert op een mail.

Lees ook: Gelukkig met je werk: zo doe je dat!

Een ding tegelijk
Ben jij ook heel goed in meerdere dingen tegelijk doen? Heerlijk, dan kun je zoveel meer doen. Toch? Helaas. Ik heb slecht nieuws: multitasken is een fabeltje. Het is eigenlijk onmogelijk. Zelfs voor vrouwen. Ons brein is er nou eenmaal niet op ingericht om meerdere dingen tegelijk te doen. Focus is heel belangrijk en daarvoor moet je één ding tegelijk doen. Heb je een taak af, dan pas kun je naar de volgende. Lijkt ineffectief, maar uiteindelijk werkt dit veel effectiever.

Stel doelen
Heb jij aan het einde van het jaar teruggeblikt op het afgelopen jaar? Gekeken wat de hoogte- en dieptepunten waren, wat je hebt geleerd én vervolgens doelen gesteld voor 2024? Dan is nu het moment aangebroken om hiermee aan de slag te gaan. Maak daarom om te beginnen je doelen specifiek, meetbaar en haalbaar. Of het nu gaat om persoonlijke ontwikkeling, gezondheid, carrière of andere aspecten van je leven, het stellen van doelen geeft je richting en motivatie voor de komende maanden.

En: spread the word
Houd je doelen vooral niet voor jezelf. Onderzoek wijst uit dat als je dit deelt, de kans van slagen toeneemt. Natuurlijk kunnen je collega’s je zo stimuleren of helpen. Maar onbewust ben je zelf ook eerder geneigd om je doel te halen als andere hiervan op de hoogte zijn. Het geeft een soort extra motivatie. Spread the word dus!


advertentie

XS2 voor Zwembaden