Fijne zomer!

De zomer is in volle gang en veel mensen nemen dan vrij om te genieten van een welverdiende vakantie. Even helemaal niks: geen drukke agenda, geen deadlines, geen stress. Alleen maar doen waar je zin in hebt is natuurljk ook een heerlijk vooruitzicht. En vakantie -of je nu weggaat of thuisblijft- is niet alleen heel fijn, het is ook nog eens heel goed voor je fysieke en mentale gezondheid.

Iets in het vooruitzicht hebben maakt gelukkig

Niet alleen de vakantie zelf, maar ook de voorpret maakt een mens gelukkig. Bedenken wat je gaat doen, hoe j eje dagen gaat besteden en waar. Uit onderzoek van de Universiteit van Surrey blijkt zelfs dat mensen die een vakantie in het vooruitzicht hebben, positiever zijn over hun gezondheid, hun economische situatie en hun algemene kwaliteit van leven.


Ben jij op zoek naar een leverancier van bodemzuigers? 👉 Klik hier.Vakantie geeft rust

Ook de vakantie zelf, zo is bewezen, draagt bij aan positieve gevoelens en het minderen van negatieve emoties en depressies. Het heeft zelfs een positieve impact op je werk omdat je het dan in beter perspectief kunt plaatsen dan wanneer je thuis bent. Goed ook voor die werk-privé balans als de vakantie voorbij.

Buitenlucht is gezond

Tijdens de zomervakantie zijn mensen vaak meer buiten dan gedurende een normale werkweek. En ook dat is gunstig, de buitenlucht is namelijk goed voor onze gezondheid. De kleur groen werkt stressverlagend, het wijdse uitzicht kunnen zien is rustgevend en buitenlucht geeft je mentale gezondheid een boost.

Meer tijd voor dierbaren

Natuurlijk is het fijn om zelf even tot rust te omen, zeker als je normaal gesproken al zoveel moet. Maar uiteindelijk maken andere mensen ons gelukkig. Ons hele gestel, onze hele psyche: alles is ingesteld op sociaal contact. Trek jij dus in je vakantie veel op met mensen die je dierbaar zijn, je zult zien je voelt een nog gelukkiger mens!

Goed voor je zelfontplooiing

Tot slot, als jij je vakantie gebruikt om eens andere dingen te doen dan je bent gewend. Of je komt in een andere omgeving dan waar je je dagelijks bevindt. Het maakt niet uit elke verandering is goed voor je zelfontplooiing. Doordat je je allerlei nieuwe situaties tegenkomt, word je uitgedaagd en leer je jezelf zo beter kennen. 

Fijne zomer!

Genoeg redenen dus om even vakantie te nemen. Ook wij gaan er tussenuit en hopelijk kunnen jullie nu ook even op adem komen om er straks weer vol energie tegenaan te gaan. Zoals je bent gewend blijven wij wel actief op social media, maar op een lager pitje. We posten en delen even wat minder en ook de nieuwsbrief verschijnt tot aan half augustus even niet in je mailbox. Voor nu wensen wij jullie dan ook een heerlijke zomer! En uiteraard zien wij jullie allemaal weer graag op 10 oktober op de ZwembadBranche Dag.


advertentie

Hellebrekers