15 oktober ZwembadBranche Dag

Durf jij de hofnar in jezelf te ontdekken en te omarmen?

In de moderne wereld van leiderschap en management draait het niet alleen om het behalen van doelen en het leiden van teams. Het gaat ook om zelfreflectie, authenticiteit en het durven om anders te denken. Juri Hoedemakers begrijpt dit als geen ander en biedt met zijn boek ‘Gezocht: Hofnar – Reflectie voor leiders en leidinggevenden’ een vernieuwende en prikkelende kijk op leiderschap.

De hofnar als symbool van authentiek leiderschap

Het concept van de hofnar, zoals gepresenteerd door Juri Hoedemakers, is zowel intrigerend als verhelderend. In de middeleeuwen was de hofnar de enige die de waarheid durfde te spreken tegen de macht, vaak verpakt in humor en satire. In zijn boek pleit Hoedemakers voor de terugkeer van deze rol in de hedendaagse leiderschapscultuur. Hij stelt dat leiders meer dan ooit een hofnar nodig hebben om hen een spiegel voor te houden, hen te laten reflecteren en hen uit te dagen om buiten de gebaande paden te denken.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwemlesmaterialen? 👉 Klik hier.Praktische tools en inspirerende verhalen

Een van de krachtigste aspecten van ‘Gezocht: Hofnar’ is de nadruk op zelfreflectie. Hoedemakers moedigt leiders aan om zichzelf kritisch te bekijken en eerlijk te zijn over hun sterke en zwakke punten. Door middel van diepgaande vragen en reflectie-oefeningen helpt hij lezers inzicht te krijgen in hun eigen leiderschapsstijl en waar ze nog kunnen groeien. Deze reflectie is niet alleen nuttig voor persoonlijke ontwikkeling, maar ook essentieel voor het creëren van een authentieke en inspirerende leiderschapsstijl. Hoedemakers combineert theorie met praktijk door talrijke voorbeelden en verhalen te delen uit zijn eigen ervaring en die van anderen. Deze verhalen illustreren hoe de rol van de hofnar in de praktijk kan worden toegepast en wat de voordelen daarvan zijn. Daarnaast biedt het boek een reeks praktische tools en technieken die leiders kunnen gebruiken om meer reflectief en authentiek te zijn. Van dagelijkse reflectie-oefeningen tot diepgaande zelfevaluaties, het is daarmee een praktische gids voor iedereen die zijn leiderschapskwaliteiten wil verbeteren. Een boek voor een leidinggevende, van beginnend tot ervaren, die zichzelf en zijn team naar een hoger niveau wil tillen. Of je nu worstelt met beslissingen, teamdynamiek of persoonlijke ontwikkeling, dit boek biedt inzichten en technieken die je meteen kunt toepassen.

Lees ook: ‘Het is eigenlijk net een voetbalteam waar iedereen ook op de juiste plek moet staan om te scoren’

Een nieuwe kijk op leiderschap

‘Gezocht: Hofnar’ biedt vooral een frisse en originele benadering van leiderschap en herinnert ons eraan dat leiderschap niet alleen draait om het nemen van beslissingen en het leiden van anderen, het gaat ook om begrijpen van jezelf en het omarmen van kwetsbaarheid en authenticiteit. Juri Hoedemakers weet op meesterlijke wijze de balans te vinden tussen serieus advies en relativerende humor, waardoor dit boek niet alleen leerzaam, maar ook plezierig is om te lezen. Een unieke mix van zelfreflectie, praktische tools en inspirerende verhalen die je helpen om een authentieke en effectieve leider te worden. Kortom, een must-read voor iedereen die serieus bezig is met leiderschap. Durf jij de hofnar in jezelf te ontdekken en te omarmen?


advertentie

Pomaz