23 april ZwembadBranche Dag Belgie

Doet jouw zwembad al mee met de ZweMWeek?

De KNZB en de Maarten van der Weijden Foundation organiseren van 20 tot en met 26 juni 2022 samen de Zwem4daagse zweMWeek. De Maarten van der Weijden Foundation is een stichting die zich inzet om het leven van voormalige, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren. Met deze ZweMWeek willen de foundation en de zwembond geld inzamelen voor kankeronderzoek. Is jouw zwembad al aangemeld?

1200 kilometer

Vorig jaar organiseerden de Maarten van der Weijden Foundation en de KNZB voor het eerst samen de Zwem4daagse. Met heel veel zwemfans is er in die week gezwommen voor geld voor kankeronderzoek. Maarten van der Weijden doorkruiste in een week het hele land en hij verbond alle locaties aan elkaar door van locatie naar locatie te zwemmen, fietsen en/of hard te lopen. In een week legde hij maar liefst 1200 kilometer op de fiets af. Op locatie konden de deelnemende zwemmers met de Olympische zwemmer meezwemmen en door hun deelname te laten sponsoren geld ophalen. In totaal is ruim € 65.000 bij elkaar gezwommen en dit geld is besteed aan een geselecteerd kankeronderzoek.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwembadafdekkingen? 👉 Klik hier.Lees ook: ‘Athletes run, heroes swim’

Geld inzamelen

Dit jaar blijft de Zwem4daagse in de basis hetzelfde. Deelnemers kunnen in vier dagen hun banen zwemmen en daarnaast kunnen er allerlei leuke side-events worden georganiseerd. Tijdens de Zwem4daagse zweMWeek 2022 wil de KNZB zoveel mogelijk huidige en nieuwe Zwem4daagse in dezelfde week, van 20 t/m 26 juni, laten plaatsvinden. Maarten van der Weijden zelf gaat in deze zweMWeek een groot aantal Zwem4daagse locaties in Nederland bezoeken. Verder wordt natuurlijk weer aan iedere deelnemer aan deze ZweMWeek gevraagd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de foundation voor kankeronderzoek. Deelname is gratis voor iedere locatie en de KNZB ondersteunt de activiteiten die door de vereniging/het zwembad worden georganiseerd op het gebied van zwemaanbod, programma, side-events, promotie en deelnemers.

Maarten op bezoek

Als je je aanmeldt, maak je dus kans op een bezoek van Maarten van der Weijden. Natuurlijk is het mooi om zo’n zwemheld te mogen ontvangen, maar daarnaast levert de komst van deze zwemambassaseur ook bekendheid op voor het zwembad of de zwemvereniging. Om hierop kans te maken moet je wel een leuk en creatief voorstel voor het programma met Maarten.

Wil jij met jouw locatie één van de locaties zijn om deel te nemen aan de Zwem4daagse zweMWeek van 20 tot en met 26 juni? Geef je dan op via de vooraanmeldingslink

Kijk voor algemene informatie en voor hulpdocumenten op naar onze website.