Heb jij ZwembadBranche #83 al gelezen?


Vanaf vandaag ligt er weer een nieuwe ZwembadBranche in je brievenbus. Inmiddels neemt corona niet meer de overhand, er kan weer zonder beperkingen worden gezwommen en hebben wij zelfs weer een ZwembadBranche Congres mogen organiseren. Dat is uiteraard goed nieuws, maar er zijn ook weer nieuwe uitdagingen. Het personeelstekort is nijpend en de energieprijzen stijgen naar ongekende hoogte. In deze uitgave gaan we in op deze actualiteiten en daarnaast lees je ook weer andere verhalen uit de branche.

Energie besparen in de zwembranche

Zwembaden kunnen enorme energieverbruikers zijn en dat is slecht voor het milieu en kost veel geld. Reden dat al geruime tijd binnen de branche wordt gekeken naar duurzame oplossingen. Door de recente prijsstijgingen van energie en gas en zorgwekkende ontwikkelingen in de wereld, lijkt dit urgenter dan ooit. Niet alleen om de kosten beheersbaar te houden maar ook uit een moreel oogpunt, worden maatregelen getroffen om het verbruik op korte termijn te verminderen. Wat moet en kun je doen en zijn de oplossingen op korte termijn? Wij vroegen het een aantal experts en exploitanten uit de branche.


Ben jij op zoek naar een leverancier van waterspeeltoestellen? 👉 Klik hier.Wil jij de volgende editie van ZwembadBranche thuis ontvangen? Meld je aan voor een gratis abonnement

Wat kan ik doen om het wél te laten slagen?

Leren zwemmen is niet voor ieder kind hetzelfde, elk kind is weer anders. Maar wat als een kind een beperking heeft? Exclusief zwemonderwijs is dan dan niet altijd de oplossing. Kinderen met een speciale onderwijsbehoefte voelen zich even normaal als ieder ander kind en voor hen kan de inclusieve zwemles daar juist op een positieve manier aan bijdragen. Goed differentiëren is dan wel een belangrijke voorwaarde. Maar er zijn meer aandachtspunten. Patty van ‘t Hooft en Irma Kokx delen graag hun kennis en expertise voor een inclusieve zwemles voor kinderen met een speciale onderwijsbehoefte.

Klaar voor de toekomst

Laco en Sportfondsen houden zich beide bezig met beheer en exploitatie van multifunctionele sport-, recreatie- en welzijnsaccommodaties. Om de markt nog beter te kunnen bedienen, hebben zij stappen gezet om in de toekomst één bedrijf te worden. Al geruime tijd zijn zij met elkaar hierover in gesprek. Door corona waren de vergevorderde plannen even on hold gezet, maar nu is het toch zover. De synergie tussen beide partijen zorgt volgens Bert Lavrijsen (directeur Laco) en Erik Tromp (directeur Sportfondsen) voor een organisatie die het hoofd kan bieden aan de huidige uitdagingen en klaar is voor de toekomst.

Het drukken en verzenden van ons magazine duurt een week. Zeker in deze tijd kan er in een week veel gebeuren. Meld je daarom vandaag nog aan voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de zwembranche.

Sporten met een natte T

‘Iedereen in beweging’, dat is het motto van Sportbedrijf Rotterdam. Het bedrijf biedt hiervoor verschillende mogelijkheden en zwemmen maakt daar een belangrijk onderdeel van uit. Er is aandacht voor zwemveiligheid, maar zeker ook voor de vitaliteit van de Rotterdammers. In de 10 zwembaden in Rotterdam, waarvan 8 binnen- en 2 buitenbaden, kun je leren zwemmen, baantjes trekken, lekker vrij zwemmen én natuurlijk ook aquasporten. Een gesprek met Eline de Zwart, Bente Berg en Wesley Ferreira van Sportbedrijf Rotterdam over bewegen in het water van de zwembaden van het sportbedrijf.

En meer… veel meer!

Zo vertelt klinisch arbeidsgeneeskundige Jan Bakker over de zwembadpoli en het belang ervan, deelt Maarten Keuten de uitkomsten van de Medisch Monitoring Onderzoek en de lessen die wij daaruit kunnen leren, licht Skander Chahider de kracht van storytelling en gamification toe voor de zwemles en de bedrijfsvoering en praat Brigitte Muller (NRZ) je bij over het Nationaal Plan Zwemveiligheid. En natuurlijk delen onze columnisten ook dit keer weer hun visie op ontwikkelingen in de zwembranche.


advertentie

Hellebrekers