Save the date - ZwembadBranche Dag

‘Choose being kind and you will always be right’

Ik weet het moment dat wij besloten de ZwembadBranche Dag voor het eerst te gaan organiseren nog goed. Het kriebelde al een tijdje om een evenement te organiseren voor iedereen die werkzaam is in de zwembranche om te informeren en te inspireren. Een feestelijke dag voor collega’s uit het hele land om bij te praten of om juist kennis te maken. Maar om de eerste stap te zetten, was wel spannend. Ondernemen is kansen zien en pakken, maar zeker ook risico’s inschatten. Je wikt en je weegt en ineens weet je het: we moeten het gewoon doen! Vandaag zou het de zevende editie worden.

Helaas

Het zou de eerste ZwembadBranche Dag weer zijn sinds corona begin 2020 zijn intrede deed. Eindelijk! Alles leek ook een lange tijd de goede kant op te gaan. Maar toch liep het anders. De ontwikkelingen rondom corona en de aangescherpte maatregelen gaan nu niet samen met een evenement zoals de ZwembadBranche Dag. Een dag waar de branche in groten getale bijeenkomt om leveranciers te spreken op het beursplein, inspiratie op te doen bij workshops en gezellig bij te praten op de horecapunten. Het voelt niet goed nu. Hoe zeer wij er ook naar uitkeken, het kan niet in deze situatie.

Benieuwd welke bedrijven je had kunnen bezoeken op het beursplein? Klik hier.

Hoop

Na vorig jaar had ik toch wel de hoop dat het dit jaar wel zou gaan lukken. Dat we eindelijk weer terug naar ‘normaal’ zouden zijn, gewoon konden samenzijn zoals we gewend waren. Dit geldt uiteraard voor ons allemaal. Natuurlijk zouden we graag weer onbekommerd willen leven. Zonder na te hoeven denken over wat er nu wel en wat er nu niet kan en mag. Zonder steeds maar weer die updates te horen over besmettingen en ziekenhuisopnames. Zonder al die verhalen in de media en de talkshows. Zonder al die beperkingen en maatregelen. Zonder al die discussies aan de keukentafel.

Be kind

Helaas, corona drukt nog steeds een stempel op ons leven en mensen voelen zich moedeloos, angstig, buitengesloten, ontredderd, onbegrepen. Alsof het een trein is die maar doordendert en je geen keuze hebt. Maar laatst deelde Freek Eshuis een mooie quote: ’If you have to choose between being kind and being right. Choose being kind and you will always be right’. Hoe je er ook in staat, je hebt altijd een keuze. De keuze om oog te hebben voor een ander. Ik stel een extra basisregel voor: be kind. Helpt niet tegen corona. Wel kan het helpen om ons tot elkaar te brengen in plaats van uit elkaar te drijven. Om juist nu in verbinding te blijven. Een simpele en mooie basisregel. Voor nu en na corona.

De workshops over techniek toch volgen? Meld je aan voor de Week van de Zwembadtechniek.
Normec